IpCAm

Februarie 01, 2017

COMUNICAT

          Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștință publică obligațiile și răspunderile ce revin instituțiilor publice, agenților economici, celorlalte persoane juridice precum și cetățenilor din urbe, pe timpul anotimpului de iarnă, în conformitate cu Hotărârea nr. 236 din 29.09.2006 a Consiliului Local Municipal Bârlad.

Obligații și răspunderi:

 • să întrețină, în stare corespunzătoare, împrejurimile imobilelor și, acolo unde este cazul, să asigure curățirea și întreținerea, permanentă, a șanțurilor și podețelor, în zona acestora;
 • să asigure curățenia trotuarelor, să înlăture zăpada și gheața și să execute desfundarea rigolelor.
 • să curețe zăpada, țurțurii de gheață și să distrugă buruienile de pe terase, de pe sațiul dintre blocuri, să desfunde jgheaburile și burlanele, luând măsuri de siguranță pentru evitarea accidentelor;
 • zăpada se va îndepărta, de pe trotuare și de partea carosabilă a arterelor de circulație, astfel încât, să nu stânjenească circulația pietonilor și să rămână libere gurile de canal și capacele de gaze naturale;
 • se interzice creearea de obstacole, depozitarea de materiale, obiecte sau alte produse, pe drumurile și pe trotuarele publice.
 • este interzisă abandonarea pe domeniul public a mașinilor, caroseriilor sau părților de autovehicule, precum și a unor materiale de construcții.
 • să nu oprească, să nu staționeze ori să nu parcheze autovehicule pe trotuare, spații verzi, parcuri și în locurile de parcare din fața instituțiilor publice, unde acest lucru este interzis prin semne de circulație.

 

 • este interzisă ocuparea suprafețelor de teren aparținând domeniului public și privat al municipiului Bârlad fără acordul primăriei, în condițiile respectării legii.

 

 • utilizarea aleilor, spațiilor verzi și al parcurilor drept locuri de depozitare a deșeurilor menajere ori a celor rezultate din demolări, precum și utilizarea ca loc de parcare a autovehicolelor.

 

Contravenții și sancțiuni

 

     Nerespectarea prevederilor prezentei Hotărâri constituie contravenții și se sancționează după cum urmează:

 • cu amnedă de la 100– 500 lei pentru persoanele fizice și de la 500 – 2.500 pentru persoanele juridice în condițiile încălcării art. 1, art. 2 alin. 1,2,3,5 și art. 3;
 • cu amendă de la 200 – 1.000 lei pentru persoanle fizice și de la 1.000 – 2.500 lei pentru persoanele juridice în condițiile încălcării prevederilor art. 2 alin. 4 și 6, art. 4, 6,7,8,9,10, 11, 12,13,14,15,16,17,18,19,20 și 21.

Sancțiuni complementare: 

 • confiscarea bunurilor folosite sau rezultate din contravenție;
 • cu suspendarea sau anularea, după caz, a avizului acordului sau autorizației de exercitare a activității;
 • închiderea societății;
 • blocarea contului bancar;
 • suspendarea activității agentului economic;
 • desființarea lucrărilor și obligativitatea aducerii terenului la starea inițială.

 

Sancțiunile complementare se aplică în funcție de natura și gravitatea faptei și ele pot fi cumulate și cu sancțiunile contravenționale.

 

COMUNICAT

Ianuarie 14, 2017

DRAGI BÂRLĂDENI,
Anul 2016 a fost anul în care s-au arătat roadele curajului dv. și dorința de schimbare a destinului orașului Bârlad. Am rămas uniți și încrezători în propriile forțe! Anul 2016 a fost un an excepțional. Am reușit să sudez în jurul meu o echipa de consilieri locali determinați, alături de care nu avansăm doar promisiuni ci strategii și viziuni concrete pentru oraș. Am început deja să oferim localitații noastre proiecte realizate și facem pași importanți pentru implementarea altor proiecte necesare ridicării gradului de confort al bârlădenilor. Multumesc tuturor celor care au avut încredere în mine si îi asigur de întreaga mea considerație si respect.
Urez tuturor un AN NOU 2017 plin de împliniri, bucurii și speranțe împlinite! LA MULȚI ANI SI DOAMNE AJUTĂ!Primarul Municipiului Bârlad av Dumitru Boroș.

Ianuarie 14, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Gimnastică

Clubul Sportiv Scolar Barlad – Sectia Gimnastica

ANDREEA_RADUCAN_-_BANNER_SC_9_-_0012 ANDREEA_RADUCAN_-_BANNER_SC_9_-_0013

Clubul Sportiv Scolar Barlad a luat fiinta la data de 01 septembrie 1975, prin transformarea Scolii sportive de elevi, care a functionat pe langa Liceul nr.2 din municipiul Barlad, de la data de 01 septembrie 1973.

La inceput Scoala sportiva a avut in structura sa initiala, urmatoarele sectii: atletism, handbal, volei si gimnastica, dupa transformarea sa in club sportiv, respectiv din anul 1975, a fost structurat in patru sectii: atletism, fotbal, gimnastica si rugby iar din anul 2001 dupa restructurare, functionam cu numai trei sectii: atletism, gimnastica si rugby – cu un efectiv de 310 elevi structurati in 23 grupe –pregatiti de un numar de 11 cadre didactice, in prezent avem un efectiv de 264 elevi si un numar de 10 profesori iar conducerea clubului este asigurata de d-l prof. BOLGAR LUCIAN PAVEL.

Desi aparent suntem o unitate sportiva mica, numele nostru este cunoscut prin rezultatele deosebite obtinute de sportivii nostri pe parcursul timpului, atat pe plan national cat si international la toate cele trei sectii componente ale clubului.

Va prezentam mai jos cateva rezultate si nume sonore ale sportivilor si antrenorilor nostri, care ne-au facut si ne fac cinste atat noua cat si comunitatii locale si judetene.

 ANDREEA_RADUCAN_-_BANNER_SC_9_-_0001  ANDREEA_RADUCAN_-_BANNER_SC_9_-_0003

Sportivi care au intrat in istoria sportului romanesc si mondial:

 • Ionascu Maricel – atletism – campion national si international.
 • Lica Ion – atletism – campion national.
 • Bujor Alina – gimnastica – prima campioana republicana a C.S.S.Barlad.
 • Pascariu Alina – gimnastica – Campioana nationala – cat. juniori – lot olimpic;
 • Raducanu Andreea – gimnastica – multipla Campioana nationala, europeana, mondiala si olimpica;
 • Echipa de gimnastica formata din: – Campioane nationale.- Velicu Ana-Maria – Mihociu Oana Cristina-Tacu Alina – Ionescu Cristina
 • -Balan Oana Cristina – Movila Cristina
 • -Raducanu Andreea – Alexandru Larisa
 • Velicu Ana-Maria, Balan Oana Cristina, Dodan Corina, Gindac Florina – componente ale Lotului national de junioare;
 • Ciorici Cosmin – rugby;
 • Tonita Ovidiu – rugby;
 • Harnagea Vladut – rugby;
 • Zebega Bogdan – rugby;
 • Echipele de juniori rugby care au fost pe podium la Turneul final de rugby in ultimii cinci ani;O parte din antrenorii fara de care nu am fi obtinut aceste rezultate deosebite sunt:- gimnastica – prof. CUTUI MIHAI, IONASCU VERONICA, CHIRILA IONITA, PETREA IULIANA, GHEORGHIU ALICE .Directorii care au asigurat conducerea clubului in ordine cronologica sunt: prof. CUTUI MIHAI, MOVILEANU GHEORGHE, DUMITRIU ION, CHIRILA IONITA, CHIRIAC JAN, POPA CIPRIAN si in prezent prof. BOLGAR LUCIAN PAVEL.Clubul Sportiv Scolar Barlad dispune de o baza sportiva proprie formata din: sala de gimnastica – care este situata in str.Aleea Parc nr.1 pe o suprafata de 882 mp. cu dotarile necesare practicarii gimnasticii de performanta si o baza sportiva – situata in strada Republicii nr.320 – pe o suprafata de 4 ha. – compusa din doua terenuri de rugby, pista atletism, teren de minifotbal cu suprafata sintetica(in constructie) si o constructie in care se afla vestiarele pentru sportivii sectiilor atletism si rugby, sala de forta, cancelarie profesori, baie etc. Ambele sali sunt incalzite cu centrale proprii pe gaz metan, asigurandu-se in acest fel conditiile optime activitatii sportive de performanta.Deasemeni avem in stadiu avansat, constructia unui spatiu de cazare cu 44 locuri, care speram sa-l dam in folosinta (in functie de finantare) la inceputului anului scolar 2011/2012, aceasta constructie este situata in vecinatatea bazei sportive, pe o suprafata de 2000 mp, respectiv in str. Republicii nr. 311.
 • Va prezentam mai jos antrenorii cei mai valorosi ai clubului nostru:
 • Clubul nostru – respectiv sectia de gimnastica – are parteneriat cu doua cluburi de gimnastica din Franta respectiv: Clubul de gimnastica Vergeze si Gim Art de Nimes – unde sportivele noastre sunt invitate an de an (ultimii 10 ani) la Concursul GRAND PRIX iar sportivele lor vin aproape in fiecare vara sa sustina concursuri cu sportivele barladene
 • - rugby – prof. HARNAGEA IONA, POPA CIPRIAN.
 • - atletism – prof. PANTIRU VALERIAN, BOLGAR LUCIAN PAVEL.
 1. Pantiru Valerian – antr.cat. a-I-a – antrenorul sportivului Ionascu Maricel multiplu medaliat national si european.
 2. Bolgar Lucian Pavel – prof. grad.didactic II – antrenorul sportivilor: LICA ION si STAMATIN ANDREEA.
 3. Ionascu Veronica – antrenor emerit – prima antrenoare a sportivei Raducanu Andreea – multipla campioana nationala, europeana, mondiala si olimpica precum si a echipei care este mentionata mai sus – echipa campioana nationala.
 4. Cirila Ionita – fost director si antrenor al sportivei Pascariu Alina.
 5. Harnagea Ioan – antrenor emerit, primul antrenor al sportivului Tonita Ovidiu, Zebega Bogdan, coantrenor la echipele de juniori medaliate la Turneul Final de rugby in anii 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 precum si a sportivilor componenti ai Lotului National de juniori: Tonita Georgian, Sandulache Razvan, Arhip Lucian, GRAUR CATALIN SI MARIN GABRIEL – loc.I – cu lotul ech. U18 .
 6. Popa Ciprian – antrenor federal al Lotului National de rugby juniori, coantrenor al echipelor de juniori medaliate la T.F.de Rugby jun.III – in 2003 si 2004 precum si a sportivilor componenti ai Lotului National de juniori: Tonita Georgian, Sandulache Razvan si Arhip Lucian.