SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Casa de Cultură

Casa de Cultură a Sindicatelor “George Tutoveanu”

IMG_4374

A fost înfiinţată în 1971. Principalele activităţi ale Casei de Cultură sunt: spectacole în turneu pentru copii şi adulţi; spectacole folclorice; spectacole caritabile; spectacole ale elevilor din şcoli; lansări de carte; expoziţii de artă plastică realizate de elevi din şcoli şi profesori din municipiul Bârlad.

În cadrul instituției funcționează Cenaclurile literare „Alexandru Vlahuţă” al Casei de Cultură a Sindicatelor şi „Aripi tinere” al Liceului „Mihai Eminescu”, conduse de scriitorul-poet Simion Bogdănescu. Se întrunesc cel puţin o dată pe lună (de două ori în perioada anului şcolar) la biblioteca instituţiei.Biblioteca Casei de Cultură, având aproape 40 mii volume, organizează diferite activităţi specifice, cu prilejul aniversărilor unor personalităţi, al unor evenimente din viaţa ţării, micro-spectacole, recitaluri de poezie,expoziţii de carte, lansări de carte etc.

Anual se desfășoară Festivalul de dans „Ritmurile Tinereţii”, aflat la a XIV-a ediţie în 2014. Își mai desfășoară activitatea o trupă de teatru pentru copii care a pus în scenă 11 piese; cercuri de pictură, muzică, dans, karate. De 28 de ani, Casa de Cultură găzduieşte Ansamblul folcloric BALADA, înfiinţat în anul 1974, existând o colaborare specială, acesta fiind prezent atât în cadrul unor spectacole pe scena Casei de Cultură, cât şi la manifestările organizate în centrul municipiului Bârlad de către Primăria şi Consiliul Local Municipal. Formaţii, interpreţi şi artişti plastici de la Casa de Cultură sunt prezenţi la diferite evenimente culturale naţionale, cum a fost Festivalului Naţional  “De dragoste, de neam, de ţară”, iniţiat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

Director: Simion Nelu

Adresa: Str. 1 Decembrie nr. 2

Date de contact: tel/fax: 0235/421207