IpCAm

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

August 29, 2017

coperta

August 03, 2017

Bârlad a devenit primul oraș al rugbyului din România

O sursă importantă de formare și creștere a jucătorilor, Bârladul a devenit oficial „orașul rugbyului”, fiind pentru prima datâ în România când un oraș primește această distincție în sport. Festivitatea oficială de decernare a acestui titlu a avut loc sâmbătă, 20 mai, la Bârlad fiind prezenți Alin Petrache, presedintele Federației Române de Rugby, Florin Matei, secretarul general al Federatiei și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș. Cei trei au dezvelit un panou montat la intrarea în oraș, care indică faptul că localitatea este una cu o mare tradiție în sportul cu balonul oval, mărturie stând și cei 60 de ani de când se practică rugbyul aici.

Casa de Cultură

Casa de Cultură a Sindicatelor “George Tutoveanu”

IMG_4374

A fost înfiinţată în 1971. Principalele activităţi ale Casei de Cultură sunt: spectacole în turneu pentru copii şi adulţi; spectacole folclorice; spectacole caritabile; spectacole ale elevilor din şcoli; lansări de carte; expoziţii de artă plastică realizate de elevi din şcoli şi profesori din municipiul Bârlad.

În cadrul instituției funcționează Cenaclurile literare „Alexandru Vlahuţă” al Casei de Cultură a Sindicatelor şi „Aripi tinere” al Liceului „Mihai Eminescu”, conduse de scriitorul-poet Simion Bogdănescu. Se întrunesc cel puţin o dată pe lună (de două ori în perioada anului şcolar) la biblioteca instituţiei.Biblioteca Casei de Cultură, având aproape 40 mii volume, organizează diferite activităţi specifice, cu prilejul aniversărilor unor personalităţi, al unor evenimente din viaţa ţării, micro-spectacole, recitaluri de poezie,expoziţii de carte, lansări de carte etc.

Anual se desfășoară Festivalul de dans „Ritmurile Tinereţii”, aflat la a XIV-a ediţie în 2014. Își mai desfășoară activitatea o trupă de teatru pentru copii care a pus în scenă 11 piese; cercuri de pictură, muzică, dans, karate. De 28 de ani, Casa de Cultură găzduieşte Ansamblul folcloric BALADA, înfiinţat în anul 1974, existând o colaborare specială, acesta fiind prezent atât în cadrul unor spectacole pe scena Casei de Cultură, cât şi la manifestările organizate în centrul municipiului Bârlad de către Primăria şi Consiliul Local Municipal. Formaţii, interpreţi şi artişti plastici de la Casa de Cultură sunt prezenţi la diferite evenimente culturale naţionale, cum a fost Festivalului Naţional  “De dragoste, de neam, de ţară”, iniţiat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

Director: Simion Nelu

Adresa: Str. 1 Decembrie nr. 2

Date de contact: tel/fax: 0235/421207