SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Societăți culturale

 

Societatea de Geografie Filiala Vaslui

 

IMG_6579

           Societatea de Geografie Filiala Vaslui s-a constitut pe 1 decembrie 1964, în incinta Şcolii generale nr. 8 din Bârlad, astăzi Şcoala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici”, din iniţiativa unui valoros colectiv de profesori format din : Vasile Cârcotă (geografie), Gheorghe Cânepă (ştiinţele naturii), Alexandru Craus (geografie), Alexandru Săidăcaru (muzeograf) şi Ortansa Iancu (ştiintele naturii). Filiala a fost condusă cu profesionalism de profesorii: Vasile Cârcotă (1964-1998), Elisabeta Craus (1998- 2010) şi Viorel Râmboi (din 2010 şi în prezent). În cei cincizeci de ani de existenţă membrii filialei s-au implicat în organizarea de simpozioane tematice, elaborarea unor lucrări de referinţă, colaborarea cu mediul universitar, sprijinirea activităţii didactice din judeţ.

 

                      IMG_6494          IMG_6472

 

În cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice au fost susţinute temele: “Regionarea administrativ-teritorială a României” – prof. univ. dr. doc. HC Grigore Posea; „O perspectivă urbanistică asupra spaţiului locuibil moldav. Între deziderat politic şi realitate teritorială” de prof. dr. Adrian Covăsneanu, de la Centrul Universitar de Geografie Umană şi Amenajarea Teritoriului Iaşi; Personalitatea profesorului universitar Mihai Iancu (1904-1995), originar din satul Creţeşti, absolvent al Liceului de băieţi “Cuza Vodă” din Huşi, a fost evocată cu profesionalism de prof. dr. Mihai Ielenicz şi Costin Clit (Colegiul Naţional “Cuza Vodă” din Huşi). Cu un real interes a fost urmărită comunicarea “O retrospectivă milenară privind schimbările climatice din România” sustinută de conf. Univ. Dr. Marcel Mândrescu de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, originar din comuna Boteşti, judeţul Vaslui, absolvent în 1992 al Liceului “Ştefan Procopiu” din oraşul Vaslui. Demersul ştiintific a fost întregit prin comunicările “Reconstituirea suprafetelor împădurite din podişul Moldovei, folosind hărţile vechi şi caracteristicile învelişului de sol” (lector univ. dr. Iuliu Cătălin Stângă şi lector univ. dr. Lilian Neacşu, Iaşi) şi “Caracteristicile termice şi pluviometrice în partea vestică a Podişului Central Moldovenesc” (lector univ. dr. Vasile Budui, Suceava).

 IMG_6541

     Pe 30 noiembrie 2014, în foaierul Teatrului „Victor Ion Popa”, a avut loc festivitatea de aniversare a semicentenarului Societății de Geografie – Filiala Vaslui. Cu participarea de exceptie a prof. dr. Mihai Ielenicz şi prof. dr. doc. H.C. Grigore Posea, președintele Societății Române de Geografie, respectiv președintele de onoare al acesteia.

       ACADEMIA BÂRLĂDEANĂ

http://www.academiabarladeana.ro/