SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Grădina Zoologică Bârlad

Grădina Zoo, un important punct de atracţie pentru vizitatori

Grădina Zoologică funcţionează ca serviciu în cadrul Primăriei municipiului Bârlad , fiind înfiinţată în anul 1959. Este cunoscută în judeţul Vaslui şi nu numai ca un important punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.
Are o suprafată totală de 56.043 mp, din care: 32.043 mp spaţiu expoziţional, 24.000 mp spaţii administrative şi o suprafaţă construibilă de aproximativ 2.000 mp .
Grădina Zoologică este deschisă publicului pe tot parcursul anului şi are următoarea structură:
1. Pavilion destinat reptilelor , unde sunt expuse 6 specii de şerpi constrictori, alligator de Mississipi şi iguana verde ;
2. Pavilion de păsări exotice ce înglobează aproximativ 150 de păsări din speciile: Peruş ondulat , Peruş Ninfa , Rozela , Agaponis , Cântători şi Micul Alexander;
3. În restul spaţiilor sunt prezentate mamifere şi păsări din fauna exotică şi autohtonă, printre cele mai spectaculoase fiind speciile: tigru Bengalez, leu, jaguar, raton, precum şi două specii de maimuţe.
În ultimii ani Grădina Zoologică Bârlad a fost supusă unui proiect de modernizare ce a implicat extinderea spaţiilor de mişcare la speciile deficitare, precum şi refacerea reţelei de canalizare şi a aleilor de vizitare.

Reabilitarea Grădinii Zoologice
Acest proces a făcut parte din Programul – Implementarea și realizarea proiectelor de investiții în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice, subprogramul – Reabilitarea Grădinii zoologice Bârlad, județul Vaslui.
Proiectul, în valoare de 1.731.000,00 lei, a fost finanţat în procent de 56,98% de Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar diferenţa a fost suportată din resursele municipalităţii.
Prin realizarea acestei investiţii majore s-a dorit: reabilitarea infrastructurii pentru activități recreative și de agrement în aer liber; asigurarea, pentru animalele aflate în captivitate, a unor condiții de viață decente, un confort sporit și posibilitatea de a se ascunde de ochii vizitatorilor atunci când nu se simt în largul lor; promovarea unui model comportamental civilizat în spațiul public față de animalele sălbatice, expuse în spații publice.
Beneficiile investiţiei realizate mai constau în: adăpostirea animalelor în condiții care să corespundă cerințelor biologice și de conservare pentru speciile individuale, între altele, prin îmbunătățiri specifice aduse țarcurilor; menținerea unui standard ridicat de creștere a animalelor, cu un program preventiv și curativ dezvoltat pentru îngrijire veterinară și alimentară; prevenirea evadării animalelor pentru a evita posibilele pericole ecologice pentru speciile indigene și prevenirea pătrunderii din exterior a dăunătorilor și epidemiilor.

De importanţă regională
Se poate spune că Parcul Zoo din Bârlad este un obiectiv de importanţă regională, anual fiind vizitat de aproximativ 50.000 de persoane.
Prin însuşi obiectul de activitate, Grădina Zoologică îngrijeşte , reproduce şi prezintă spre vizitare publicului un numar de 36 de specii de animale, având totodată rolul de a educa prin prezentarea arealului geografic, a datelor biologice, modului de hrănire şi reproducere a speciilor aflate în colecţie.

                                                                                                              ANUNȚ IMPORTANT

Se redeschide Grădina zoo din Bârlad!

Gradina Zoologică Bârlad își redeschide porțile pentru public începând cu data de 30.06.2020, urmând să funcționeze conform programului de vară, respectiv de marți până duminică, inclusiv, între orele 10.00-19.00 (ultimul bilet de intrare eliberat fiind la ora 18.00).

Prețul biletelor este de 4 lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copiii de peste 3 ani și grupurile organizate.

Copiii sub 3 ani, persoanele cu dezabilități și însoțitorii acestora sunt scutiți de taxă.

Până la noi reglementari, publicul vizitator va avea acces, deocamdată, doar la spațiile deschise (pe alei), acvariul și locul de joacă fiind în continuare închise.

REGULI IMPORTANTE

La intrarea în unitate (zona caserie), vizitatorii sunt rugați să respecte întocmai măsurile de distanțare fizică (minimum 2 metri față de  ceilalți vizitatori).

În incintă, pe întreg parcursul vizitei, rugăm publicul să păstreze aceeași distanță față de celelalte persoane și față de personalul Grădinii zoologice, precum și de volierele cu animalele avute în colecție.

Se interzice intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de trei persoane (excepție fac familiile cu mai mulți copii).

Intrarea și ieșirea din incinta unității se va face pe traseele marcate cu săgeți, cu rugămintea să se respecte aceste marcaje, precum și celelalte indicații și sugestii ale persoanlului Poliției Locale Bârlad, care va asigura (sâmbetele și duminicile) măsurile de ordine și siguranță publică.

În situația în care se va ajunge la restricționarea numărului de vizitatori admiși în incintă, cei aflați la intrare vor fi anunțați că s-a atins numărul maxim permis, urmând să aștepte eliberarea spațiului pentru vizitare.

Programul și condițiile de vizitare pot suferi modificari, în funcție de evoluția evenimentelor.

Modificările survenite vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în cel mai scurt timp!

Vă mulțumim și vă așteptăm la Grădina zoo Bârlad!

DSC_0616-1