IpCAm

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

August 29, 2017

coperta

August 03, 2017

Bârlad a devenit primul oraș al rugbyului din România

O sursă importantă de formare și creștere a jucătorilor, Bârladul a devenit oficial „orașul rugbyului”, fiind pentru prima datâ în România când un oraș primește această distincție în sport. Festivitatea oficială de decernare a acestui titlu a avut loc sâmbătă, 20 mai, la Bârlad fiind prezenți Alin Petrache, presedintele Federației Române de Rugby, Florin Matei, secretarul general al Federatiei și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș. Cei trei au dezvelit un panou montat la intrarea în oraș, care indică faptul că localitatea este una cu o mare tradiție în sportul cu balonul oval, mărturie stând și cei 60 de ani de când se practică rugbyul aici.

Cinematografe

IMG_4051                                                        IMG_1772

IMG_4090                                                         IMG_1782

IMG_4094

Cinematograful Victoria a fost construit în anul 1965, iar singurele intervenţii la clădire au fost reparaţiile curente. Astfel, starea înaintată de degradare în care a ajuns clădirea, nefuncţionabilă destinaţiei în ultimii 15 ani, a impus necesitatea demarării procesului de reabilitare a imobilului şi crearea de spaţii pentru servicii cum ar fi: sală mare de cinema cu proiecţii 2D, sală mica de cinema cu proiecţii 3D, spaţiu expoziţional şi alte funcţiuni conexe destinaţiei de cinematograf modern.
Lucrările executate la Cinematograful Victoria au constat în: reabilitarea , refuncţionalizarea şi modernizarea unei suprafeţe construite de 696,80 mp, dotarea cu echipamente specifice cu respectarea celor mai noi standarde tehnice în vigoare, precum şi dezvoltarea de noi servicii şi creşterea calităţii serviciilor oferite. Au fost efectuate reparaţii la tencuieli şi zugrăveli exterioare şi interioare, schimbarea pardoselilor, placarea pereţilor cu faianţă, realizarea de noi compartimentări în funcţie de cerinţele actuale, schimbarea instalaţiei termice, a instalaţiei de canalizare, a instalaţiei de apă caldă şi de apă rece, înlocuirea instalaţiei de iluminat. În ceea ce priveşte dotarea, a fost achiziţionat echipamentul de specialitate şi mobilierul adecvat cerinţelor impuse.
Lucrările de reabilitare au durat 24 luni şi s-au ridicat la valoarea de 3.753.182,69 lei.
Valoarea totală a obiectivului de investiţii a fost de 4.633.441,22 lei, iar finanţarea a fost asigurată prin contractarea unui credit de către Direcţia pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor Bârlad şi garantat de către Consiliul Local Municipal Bârlad.