IpCAm

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

August 29, 2017

coperta

August 03, 2017

Bârlad a devenit primul oraș al rugbyului din România

O sursă importantă de formare și creștere a jucătorilor, Bârladul a devenit oficial „orașul rugbyului”, fiind pentru prima datâ în România când un oraș primește această distincție în sport. Festivitatea oficială de decernare a acestui titlu a avut loc sâmbătă, 20 mai, la Bârlad fiind prezenți Alin Petrache, presedintele Federației Române de Rugby, Florin Matei, secretarul general al Federatiei și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș. Cei trei au dezvelit un panou montat la intrarea în oraș, care indică faptul că localitatea este una cu o mare tradiție în sportul cu balonul oval, mărturie stând și cei 60 de ani de când se practică rugbyul aici.

Parcul Teatrului „Victor Ion Popa”

PARCUL TEATRULUI VICTOR ION POPA

 IMG_3968  IMG_3953

   IMG_3950  IMG_3969

Parcul Teatrului „V.I.Popa” până în 1952 a purtat numele scriitorului Al. Vlahuţă. În decembrie 1955, odată cu inaugurarea Teatrului „V.I.Popa”, s-a decis ca parcul să poarte numele instituţiei nou înfiinţată. Tot atunci, o comisie de sistematizare, formată din arhitecţi, peisagişti şi sculptori din Bârlad, printre care şi sculptorul Marcel Guguianu, a elaborat proiectul de amenajare a parcului. Cele două fântâni arteziene, numite „Soare”, şi patru sculpturi sunt realizate de artistul bârlădean. Alte patru sculpturi au fost realizate de sculptorul Iftimie Bârleanu. Pe 22 mai 1994, tot în Parcul Teatrului „V.I.Popa”, a fost dezvelit primul bust al poetului Mihai Eminescu la Bârlad, o lucrare în bronz, realizată de sculptorul Ion Irimescu, donaţie a Dr. Constantin Teodorescu. În 2013, a fost dezvelit bustul sculptorului Marcel Guguianu, o lucrare în bronz, realizată de artistul Ion Iancuţ, donaţie a primarului Constantin Constantinescu.

Parcul Teatrului „V.I.Popa” este amenajat pe o suprafaţă de 6500 mp, iar conform proiectului de „Reabilitare a Centrului cultural-istoric al Bârladului” a fost reamenajat complet în 2009.