IpCAm

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

August 29, 2017

coperta

August 03, 2017

Bârlad a devenit primul oraș al rugbyului din România

O sursă importantă de formare și creștere a jucătorilor, Bârladul a devenit oficial „orașul rugbyului”, fiind pentru prima datâ în România când un oraș primește această distincție în sport. Festivitatea oficială de decernare a acestui titlu a avut loc sâmbătă, 20 mai, la Bârlad fiind prezenți Alin Petrache, presedintele Federației Române de Rugby, Florin Matei, secretarul general al Federatiei și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș. Cei trei au dezvelit un panou montat la intrarea în oraș, care indică faptul că localitatea este una cu o mare tradiție în sportul cu balonul oval, mărturie stând și cei 60 de ani de când se practică rugbyul aici.

Grădina Publică

IMG_3990   IMG_4010   IMG_3995   IMG_4013  IMG_4009  IMG_4023
Grădina Publică este cea mai veche oază de verdeaţă a municipiului Bârlad. Este amenajată din 1834, potrivit unei legende, ca loc special pentru locuitorii oraşului unde pot să-şi petreacă din timpul liber în mijlocul naturii. Este situată pe b-dul Republicii şi are o suprafaţă de aproximativ 17 ha. În incinta Grădinii Publice a fost construit un Teatru de vară, cu o capacitate de peste 150 de locuri. De asemenea, se mai află amenajată o bază sportivă modernă, cu nocturnă, pentru jucătorii de tenis de câmp. Pentru copii se află amenajat un parc de joacă, iar pentru pasionaţii jocurilor de şah, table, etc., sunt instalate mai multe mese. Iubitorii de artă pot descoperi lucrări de o deosebită valoare: statuia lui George Enescu- realizată de sculptorul Ion Vlad; bustul scriitorului Al. Vlahuţă – realizat de sculptorul Ioan Dimitriu Bârlad; Grupul statuar Ion Creangă povestind copiilor. O atracţie deosebită îl are foişorul amenajat. Aici, pe timpul verii, sunt susţinute spectacole de muzică de fanfară, dar nu numai.