SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

OASPEȚI FRANCEZI LA PRIMĂRIA BÂRLAD

10

Iulie

MUNICIPIUL BÂRLAD
Comunicat de presă 08.07.2018

Oaspeți francezi, la Primăria Bârlad
Sâmbătă, 7 iulie, a.c., Primăria Municipiului Bărlad a fost gazda unei întâlniri speciale. Domnul Rene Balana, Primar al localității franceze Vergeze (cu care municipiul Bârlad este înfrățit din anul 2009), însoțit de doi dintre viceprimarii localității, s-a întâlnit cu Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, viceprimarul Roxana MIRON-FERARU și cu mai mulți consilieri locali.
Vizita, desfășurată în context oficial, a făcut parte din programul oaspeților francezi, care au venit în Bârlad pentru mai multe zile. Însoțit de viceprimarii Michele Teyssier și Isabelle Debrie, precum și de consilierul local Michel Legrand, Excelența sa Rene Balana a remarcat, în primul rând, căldura cu care a fost primită delegația franceză, precum și posibilitatea oferită de municipalitate de se întâlni și discuta cu investitori locali, cu care s-ar putea dezolta relații economice româno-franceze.
„Pentru noi a fost o onoare și o bucurie să venim, unii dintre noi, pentru prima dată în orașul dumneavoastă. Discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar Boroș, în special, precum și cu o bună parte din consilierii locali, dar și cu mai mulți oameni de afaceri, nu sunt decât un pas înainte pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre Vergeze și Bârlad. Sunt ferm convins că, așa cum deja am stabilit cu domnul primar Boroș, în viitorul foarte apropiat vom putea pune bazele chiar și unei colaborări pe segmentul economic, nu doar pe cel sportiv pe care, iată, deja avem schimburi de experiență puternice și colaborări foarte bune. Vă încurajez să ne cereți sprijinul și chiar am primit cu brațele deschise propunerea oamenilor de afaceri cu care am vorbit de a veni la Vergeze pentru a dezvolta legături reciproc avantajoase și pe această direcție. Gazdelor vreau să le mulțumesc în numele întregii delegații pentru posibilitatea de a ne oferi o vizită la Bârlad pe cât de plăcută, pe atât de utilă și benefică pentru ambele orașe înfrățite”, a spus Primarul Rene Balana.
„Așa cum a punctat și domnul primar Balana, interesul de a dezvolta pe mai departe și o colaborare economică între investitori din orașele noastre este evident. Ambii suntem dispuși, la nivel administrativ, să susținem dezvoltarea unor legături pe acest segment, întrucât avantajele locale reciproce sunt foarte mari pentru comunitațile noastre. Așa cum am arătat că se poate colabora foarte bine pe domeniul sportiv, putem acum să ne gândim să extindem sfera relațiilor comune. Vreau, la rândul meu, să le mulțumesc oaspeților francezi în numele locuitorilor municipiului Bârlad pentru ideile și viziunile de dezvoltare pe care ni le-au împărtășit și să îi asigur că vom dezvolta și mai mult relațiile pe care le avem în cadrul parteneriatului Vergeze – Bârlad. Trebuie să remarcăm și sprijinul pe care l-am primit, pentru organizarea acestei vizite, din partea Episcopiei Hușilor, Muzeului „Vasile Pârvan”, Academiei Barladene,CARP Bârlad, Centrului „Mihai Eminescu”, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și Clubului Sport Școlar Bârlad”, a spus primarul Dumitru BOROȘ.
Totodată, din delegație oficială a oaspeților francezi au mai făcut parte și antrenoarele de gimnastică Tatiana Popa și Gabriela Iordăchiță (bârlădeancă stabilită în Vergeze), împreună cu un lot de șapte gimnaste al Clubului „Gym Art” Vergeze, care a participat, vineri, 6 iulie, la Proiectul Educațional Internațional Public-Privat „Zbor spre Performanță”, desfășurat în colaborare cu CSS Bârlad.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad