IpCAm

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, cu ocazia Zilei Imnului Național de Stat

29

Iulie

  “Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să înțelegem cu mândrie mesajul puternic și emoționant al Imnului Național. De la 1848 încoace, versurile lui Andrei Mureșanu ne-au îndemnat la unitate națională, la respect față de înaintași dar și la păstrarea speranței de mai bine.
Este și va fi mereu de datoria noastră, a fiecăruia în parte, să arătăm lumii că suntem un popor care se mândrește cu originile sale, cu simbolurile și personalitățile istorice care au înfăptuit statul român modern.
Alexandru Ioan Cuza, fiu al Bârladului, mândria tuturor românilor, este cel care, la 1848, a înțeles îndemnul versurilor Imnului Național, așa cum fiecare apărător al unității statale românești îl înțelege și astăzi.
Fiți mândri că sunteți români și stați drept în fața lumii ori de câte ori auziți Imnul Național! 
 https://www.youtube.com/watch?v=xBmgIlt0qsI

CONFERINȚĂ DE VERNISAJ A TABEREI DE CREAȚIE PICTURĂ EDIȚIA I BÂRLAD 2018

27

Iulie

logo MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Comunicat de presă 27.07.2018

Prima ediție a taberei de creație pictură, la vernisaj

 

Ieri, după șapte zile de la debut, cei opt pictori invitați la prima ediție a Taberei de Creație-Pictură, care se desfășoară la Bârlad până pe data de 29 iulie, au luat parte la o conferință de vernisaj a lucrărilor pe care le-au realizat în cadrul acțiunii.

După cum se știe, activitatea, care este prilejuită de manifestările dedicate Anului Centenar al Marii Uniri, s-a desfășurat sub egida Muzeului „Vasile Pârvan”, a Primăriei şi a Consiliului Municipal Bârlad și a Consiliului Judeţean Vaslui. Au răspuns prezent apelului organizatorilor opt pictori consacrați, membri ai U.A.P. din România. Este vorba de artiști care, în decursul timpului, au inițiat și au participat la numeroase expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate. Cei opt profesioniști în creațiile lor, care au abordat și abordează tehnici și tematici diferite dar sunt uniți de talent, și-au prezentat, ieri, picturile realizate în cadrul Taberei. Liviu Suhar, Florin Morun, Dumitru Macovei, Carmen Poienaru, Letiţia Oprişan, Ioan Oratie, Costin Neamţu și Corneliu Vasilescu, au avut libertatea de a aborda orice subiect, motiv pentru Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad să organizeze expoziții temporare cu lucrările participanţilor la Tabără.

Pentru „inspirație” dar și pentru a se mai deconecta, artiştii invitaţi au vizitat locuri pitoreşti din zonă, având astfel posibilitatea să se întâlnească şi să cunoască mai bine oamenii şi frumuseţile din Bârlad şi din zona de sud a judeţului Vaslui. „Ne-am dori ca această inițiativă să se transforme într-o permanență, astfel încât Bârladul și bârlădenii să fie tot mai bine conectați la actul de cultură oferit de artiști importanți ai țării. Ne gândim chiar să extindem tabăra și spre sfera sculpturii, întrucât mai sunt încă foarte multe de văzut din rezultatele talentului pictorilor și sculptorilor pe care îi produce neîntrerupt acest popor. Eu vreau să îi felicit sincer pe toți cei opt artiști pentru operele realizate și să le mulțumesc că au răspuns afirmativ invitației noastre, dându-ne astfel posibilitatea să le cunoaștem mai bine creațiile artistice”, a declarat primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ.

Pe data de 29 iulie artiștii invitați vor încheia activitatea de la Bârlad, dar au promis că își vor face mereu timp să revină și la alte acțiuni similare, „lângă oameni și într-un oraș în care s-au simțit mai mult decât foarte bine”.

 

                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

 

 

 

TÂRGUL ,,SFÂNTUL ILIE” 20-22 IULIE 2018

23

Iulie

 

TÂRGUL ,,SFÂNTUL ILIE” 20-22 IULIE 2018

22

Iulie

 

 

OASPEȚI FRANCEZI LA PRIMĂRIA BÂRLAD

10

Iulie

MUNICIPIUL BÂRLAD
Comunicat de presă 08.07.2018

Oaspeți francezi, la Primăria Bârlad
Sâmbătă, 7 iulie, a.c., Primăria Municipiului Bărlad a fost gazda unei întâlniri speciale. Domnul Rene Balana, Primar al localității franceze Vergeze (cu care municipiul Bârlad este înfrățit din anul 2009), însoțit de doi dintre viceprimarii localității, s-a întâlnit cu Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, viceprimarul Roxana MIRON-FERARU și cu mai mulți consilieri locali.
Vizita, desfășurată în context oficial, a făcut parte din programul oaspeților francezi, care au venit în Bârlad pentru mai multe zile. Însoțit de viceprimarii Michele Teyssier și Isabelle Debrie, precum și de consilierul local Michel Legrand, Excelența sa Rene Balana a remarcat, în primul rând, căldura cu care a fost primită delegația franceză, precum și posibilitatea oferită de municipalitate de se întâlni și discuta cu investitori locali, cu care s-ar putea dezolta relații economice româno-franceze.
„Pentru noi a fost o onoare și o bucurie să venim, unii dintre noi, pentru prima dată în orașul dumneavoastă. Discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar Boroș, în special, precum și cu o bună parte din consilierii locali, dar și cu mai mulți oameni de afaceri, nu sunt decât un pas înainte pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre Vergeze și Bârlad. Sunt ferm convins că, așa cum deja am stabilit cu domnul primar Boroș, în viitorul foarte apropiat vom putea pune bazele chiar și unei colaborări pe segmentul economic, nu doar pe cel sportiv pe care, iată, deja avem schimburi de experiență puternice și colaborări foarte bune. Vă încurajez să ne cereți sprijinul și chiar am primit cu brațele deschise propunerea oamenilor de afaceri cu care am vorbit de a veni la Vergeze pentru a dezvolta legături reciproc avantajoase și pe această direcție. Gazdelor vreau să le mulțumesc în numele întregii delegații pentru posibilitatea de a ne oferi o vizită la Bârlad pe cât de plăcută, pe atât de utilă și benefică pentru ambele orașe înfrățite”, a spus Primarul Rene Balana.
„Așa cum a punctat și domnul primar Balana, interesul de a dezvolta pe mai departe și o colaborare economică între investitori din orașele noastre este evident. Ambii suntem dispuși, la nivel administrativ, să susținem dezvoltarea unor legături pe acest segment, întrucât avantajele locale reciproce sunt foarte mari pentru comunitațile noastre. Așa cum am arătat că se poate colabora foarte bine pe domeniul sportiv, putem acum să ne gândim să extindem sfera relațiilor comune. Vreau, la rândul meu, să le mulțumesc oaspeților francezi în numele locuitorilor municipiului Bârlad pentru ideile și viziunile de dezvoltare pe care ni le-au împărtășit și să îi asigur că vom dezvolta și mai mult relațiile pe care le avem în cadrul parteneriatului Vergeze – Bârlad. Trebuie să remarcăm și sprijinul pe care l-am primit, pentru organizarea acestei vizite, din partea Episcopiei Hușilor, Muzeului „Vasile Pârvan”, Academiei Barladene,CARP Bârlad, Centrului „Mihai Eminescu”, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și Clubului Sport Școlar Bârlad”, a spus primarul Dumitru BOROȘ.
Totodată, din delegație oficială a oaspeților francezi au mai făcut parte și antrenoarele de gimnastică Tatiana Popa și Gabriela Iordăchiță (bârlădeancă stabilită în Vergeze), împreună cu un lot de șapte gimnaste al Clubului „Gym Art” Vergeze, care a participat, vineri, 6 iulie, la Proiectul Educațional Internațional Public-Privat „Zbor spre Performanță”, desfășurat în colaborare cu CSS Bârlad.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad