SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Semnare Contract Execuție Lucrări Proiect „Fazare”

24

Martie

MUNICIPIUL BÂRLAD

Semnare contract Fazare-Informare publică 24.03.2021

Proiectul de refacere a infrastructurii de apă și canal din Bârlad, semnat și autorizat

 

Astăzi, la Bârlad, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor din proiectul care prevede reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare, precum și extinderea alimentării cu apă pe un număr total de circa 260 de străzi din localitate. Totodată, Primăria Bârlad a eliberat și autorizația de construcție pentru acest proiect, atât de mult așteptat de zeci de mii de locuitori din municipiu.

Execuția lucrărilor din Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui” vizează locuitorii din cartierele Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară. După cum se știe, investiția este coordonată de la nivel județean, de către SC Aquavas SA Vaslui, instituție care a organizat, azi, în incinta clădirii Primăriei Bârlad, o conferință de presă precedată de semnarea contractului de execuție.

„Drumul parcurs până aici de acest important proiect a fost extrem de anevoios și a pus serios la încercare răbdarea noastră, a celor din administrație, dar mai ales a oamenilor care așteaptă de ani de zile apă, canalizare și servicii de calitate. Dar, acum, parcă nici nu mai contează cât am așteptat și ceea ce este cu adevărat important este să vedem lucrările începute cât mai repede. Avem toate asigurările constructorului că lucrarea se bucură de toată seriozitatea și mai ales că vom vedea utilaje în teren imediat ce se termină organizarea de șantier. Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră și mă refer aici la cele din proiectul de Mobilitate Urbană, respectiv Epureanu, Dragoș Vodă, General Milea, Mihai Viteazu, Colonel Simionescu Sava, Ioan Popescu și Vasile Pârvan. Acestea vor intra la asfaltare imediat după ce se reabilitează rețelele de apă și canal de pe ele. Totodată, pentru că există un constructor la Proiectul «Fazare», cum l-am numit noi pe scurt, am eliberat urgent și autorizația de contruire, întrucât nimeni nu dorește, sub nicio formă, ca acest obiectiv de investiții să mai întârzie. Vreau să mai spun că Proiectul va avea un impact major asupra localității, pentru ca se extinde pe mai bine de jumătate din oraș, motiv pentru care le cerem oamenilor, încă de pe acum, răbdare și înțelegere”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local. Obiectivul proiectului este „Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă a populației” și va avea drept rezultat final conectarea la sistemele de alimentare cu apă și canalizare a tuturor cetățenilor din municipiu.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Omagiu, Domnitorului Unirii!

22

Martie

Cuza 201

19

Martie

201 ani de la nașterea celui mai ilustru fiu al Bârladului: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza

Sâmbătă, 20 martie 2021, orașul natal al Domnitorului Unirii va găzdui două acțiuni, pentru a marca 201 ani de la nașterea celui mai de seamă fiu al Bârladului.

Având în vedere contextul sanitar actual, ambele evenimente vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a instituției noastre, în cadrul unei transmisiuni live, începând cu ora 11.00.

Vă invităm să le urmăriți!

 

Primăvara, o pictură parfumată…

8

Martie

Utilitatea Centrului de Informare ,,Casa Dej”!

5

Martie

Scrisori pentru Ion Creangă

2

Martie

„Scrisori pentru Ion Creangă”

Duminică, 28 februarie 2021, la Centrul „Mihai Eminescu”, a avut loc festivitatea de înmânare a premiilor acordate la prima ediţie a Concursului Naţional „Scrisori pentru Ion Creangă”.

Activitatea s-a desfăşurat în perioada 10-28 februarie 2021, sub egida Primăriei şi a Consiliului Local Bârlad.

La festivitatea de premiere au participat câştigătorii din municipiul Bârlad, majoritatea fiind însoţiţi de părinţi. Ceilalți laureați, din alte localități din ţară, vor primi premiile şi diplomele prin poştă.

Din juriu au făcut parte poetul Petruş Andrei, prof. Roxana Galan și bibliotecar Geta Modiga.

Felicitări tuturor participanților!

Ședința ordinară CLMB 26 februarie 2021

27

Februarie

 

Ședința ordinara CLMB 28 ianuarie 2021

30

Ianuarie

Unirea Principatelor Române, omagiată la Bârlad

24

Ianuarie

Astăzi, sărbătorim 162 de ani de la Prima Unire, primul pas spre realizarea visului de veacuri al poporului român: Unirea tuturor românilor sub același ideal! Omagiem personalitatea lui Al. I. Cuza, fiu al Bârladului, cel care a înțeles,alături de generația de excepție de la 1859, că era momentul “să dăm mână cu mână, cei cu inima română!”. În semn de înaltă prețuire, Primăria municipiului Bârlad, alături de reprezentanți ai autorităților locale și ai bisericii ortodoxe au depus coroane de flori la statuia din fața Primăriei si de la Cercul militar. “Este trist că acest moment omagial nu a putut fi marcat prin prezența bârlădenilor care și-ar fi dorit sa fie alături într-un moment atât de important din istoria României. Criza sanitară prin care trece întreaga țară, nu ne-a permis să organizăm acest eveniment la înălțimea importanței istorice pe care o are. Să nu uităm lecția dată de înaintașii noștri care au dat dovadă de unitate în momentele grele, de cumpănă, ale trecutului că doar prin unitate, demnitate și înțelegere putem construi România pe care ne-o dorim. La multi ani, bârlădeni! La mulți ani, români!” transmite Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș.

 

Omagiu, Eternului Eminescu

15

Ianuarie