TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Informare publică 07.12.2018

7

Decembrie

MUNICIPIUL BÂRLAD

Parcuri de joacă noi, în Bârlad!

Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, informează că, peste doar câteva zile, reamenajarea primelor două din parcurile de joacă ale localității se va finaliza.
Parcurile sunt reabilitate și modernizate în totalitate, în niciun caz desființate, așa cum unele persoane au lansat zvonuri în spațiul public.
Acestea sunt situate pe raza asociațiilor numerele 7 și 22, respectiv în Zona „Stadion” și în vecinătatea sediului Poliției Locale Bârlad.
Lucrările de la cele două locuri de joacă sunt aproape terminate, după ce au fost contractate prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Acestea prevăd înlocuirea echipamentelor existente cu unele noi, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe toată suprafața de joacă. În plus, parcurile vor fi dotate cu echipamente speciale destinate persoanelor cu dizabilități, dar și cu echipamente de fitness pentru adulți, astfel încât amplasamentele de recreere să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă.
Reamenajarea și modernizarea celor două locuri de joaca este o investiție în valoare de 106.814,40 lei, cu TVA iar lucrările sunt realizate de SC Dupex SRL Sebeș, județul Alba.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

EXPOZIŢIE DEDICATĂ CENTENARULUI MARII UNIRI – SALONUL DE IARNĂ BÂRLADEAN

6

Decembrie

SALONUL DE ARTA BARLADEAN

,,TOŢI DIFERIŢI, TOŢI EGALI”

5

Decembrie

Marți, 4 decembrie 2018, la Biblioteca „Stroe S. Belloescu”, începând cu ora 10.00, s-a desfăşurat acțiunea „Toţi diferiţi, toţi egali”, dedicată persoanelor cu dizabilităţi. Au avut loc ateliere de lucru, expoziţii cu vânzare, Teatru Forum şi premierea voluntarilor.

 

 

 

 

PARADA MILITARĂ DEDICATĂ CENTENARULUI

3

Decembrie

CEREMONIAL MILITAR ŞI RELIGIOS 1 DECEMBRIE 2018

3

Decembrie

TRENUL UNIRII, LA BÂRLAD

3

Decembrie

MESAJUL PRIMARULUI MUNICIPIULUI BÂRLAD

30

Noiembrie

 

       CU OCAZIA CENTENARULUI MARII UNIRI

Celebrăm 100 de ani de la Marea Unire, măretul act istoric care a dat identitate poporului român şi a asezat patria română, în dreptele-i hotare.

Să fim mândri de moştenirea clădită prin jerfa de veacuri a înaintaşilor şi să o păstrăm pe vecie.

Vă invit, dragi bârlădeni, să fiţi buni români, să ne bucurăm împreună şi să aducem prinos de recunoştinţă strămoşilor căzuţi pentru unirea şi neatârnarea neamului românesc.

Ridicaţi şi fluturaţi tricolorul, însemnul nostru sfânt, îmbrăcaţi-vă de sărbătoare , adunaţi-vă şi omagiaţi cum se cuvine acest unic eveniment al generaţiei noastre.

Vă transmit recunoştinţa mea pentru implicarea în viaţa urbei, vă felicit şi, pentru că Ziua Romaniei se împleteşte în chip fericit cu Ziua Ocrotitorului României, Sfântul Apostol Andrei, urez sănătate, linişte şi prosperitate tuturor celor care poartă acest onorant nume.

Trăiască România Mare,una şi nedespărţită!

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români de pretutindeni!

Primar,

Av. Dumitru Boros

Informare Publică 06.11.2018

6

Noiembrie

Elevi care fac cinste Bârladului   

Pentru al treilea an consecuvtiv, în cadrul Galei Olimpicilor Bârlădeni, au fost premiați elevii cu rezultate bune și foarte bune la olimpidele școlare la care au participat în cursul anului școlar 2017-2018.

Începând cu această ediție a Galei, după cum a anunțat recent, primarul DUMITRU BOROȘ a decis majorarea cuantumului burselor acordate. În total, pentru cei care au urcat pe podiumul Galei (locurile I, II si III), s-au alocat de la bugetul local circa 30.000 de lei.  Olimpicii care au obținut premiul I au fost răsplătiți cu câte 1.000 de lei, cei care s-au clasat pe locul II au primit câte 800 de lei iar premiile III au fost recompensate cu 600 de lei. Alți 22 de elevi care au obținut mențiuni la diferite olimpiade au primit câte 500 de lei fiecare. Totodată, două echipaje, formate din câte doi, respectiv trei elevi, care au obținut mențiuni au fost răsplatite tot cu suma de 500 de lei. Premiile au fost acordate de primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Roxana Miron-Feraru, dar si de o parte dintre consilierii locali.

                                           Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Informare publică 05.11.2018

5

Noiembrie

 

 

logo

 

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

Apreciere și respect pentru veteranii noștri

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, a participat, astăzi, la invitația conducerii Garnizoanei Bârlad, la un ceremonial de acordare a unor distincții pentru doi veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

Distincțiile acordate, în baza deciziei Șefului Statului Major al Apărării, general dr. Nicolae-Ionel CIUCĂ, sunt „Atestat al Șefului de Stat Major al Apărării” pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedit în cel de-Al Doilea Război Mondial și „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, cu prilejul aniversării Zilei Armatei României.  Cei doi veterani de război recompensați sunt colonel (r) Tănase Ion și colonel (r) Velica Ion.

Distincțiile au fost înmânate de către comandantul Garnizoanei Bârlad, colonel Costel-Sorin BALAN și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, împreună cu lt.col. Dan PINTILIE, din partea Centrului Militar Județean Vaslui. Au mai participat col. (r) Vasile ADAM, col. (r) Marin COSTIN și lt. col. (r) Mircea BOTOI, din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala Vaslui.

 

                         Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

 

 

 

 

ZIUA ARMATEI ROMANE

25

Octombrie

Dragi Apărători ai Patriei,

Îmi revine mie onoarea de a mă adresa Dumneavoastră, în numele bârladenilor, astăzi, de Ziua Armatei Române.
Mândria de a avea, la Bârlad, o Garnizoană-etalon a Forțelor Terestre Române este un motiv un plus de a vă asigura de tot respectul și admirația noastră. Vorbesc de la sine rezultatele excepționale pe care ofițerii și subofițerii din Garnizoana Bârlad le-au avut, datorită curajului exemplar, în timpul misiunilor internaționale. Momentul 25 octombrie este unul cu o uriașă valoare și chiar de referință pentru cei care poartă cu onoare uniforma militară și chiar pentru întregul popor român. Să cinstim această zi așa cum se cuvine, alături de cei care acum sunt urmașii vitejilor ostași ale căror fapte de arme au întregit acest neam, această națiune. Să nu îi uităm nicicând pe eroii acestui neam și să ne plecăm capetele în fața tuturor celor care au îmbrăcat și încă mai îmbracă haina militară, putrând în suflet devotamentul față de Patrie și Popor.

Cu ocazia Zilei Armatei Române – o sărbătoare a întregii națiuni – urez tuturor militarilor și familiilor acestora un călduros „La mulți ani!” și le urez mult succes în activitatea profesională.

La Mulți Ani, România!
La Mulți Ani, Armata Română!

Cu deosebit respect,
Primarul Municipiului Bârlad,
Av. DUMITRU BOROȘ