SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Lista Completă Străzi Fazare

17

Noiembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 17.11.2019- listă străzi Fazare

Lista completă a străzilor care așteaptă, de ani buni, apă și canalizare!

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștință că nemulțumirile a mii de locuitori ai orașului în legătură cu întârzierile prea mari la conectarea tuturor locuințelor din localitate la rețelele de apă și canalizare sunt justificate, dar se datorează lipsei de informare, din partea celor responsabili.

Astfel, urmare a unei dispoziții a primarului Dumitru Boroș, facem public tot Proiectul tehnic și detaliile de execuție, așa cum a fost el întocmit de autoritatea contractantă, în speță SC Aquavas SA Vaslui – societatea aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui – cu următoatrele mențiuni:

  1. Având în vedere că finanțarea (46 milioane lei fără TVA) Proiectului „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui” este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, Primăria Bârlad NU ARE VOIE să intervină pe niciuna din străzile care se regăsesc pe lista asumată de contractant;
  2. Municipiul Bârlad a participat la proiect cu suma de 8,6 milioane lei, pentru creșterea valorii acestuia, după ce la primele două licitații lansate de contractant nu s-a înscris niciun constructor, din cauza valorii neactualizate a lucrărilor;
  3. Proiectul este coordonat DOAR de la nivel județean (Aquavas și Consiliul Județean Vaslui), se adresează în special locuitorilor cartierelor Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară și privește lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de apă (pag. 14….18), precum și lucrări noi de canalizare și de reabilitare a canalizărilor existente (pag.19….23).
  4. În acest moment, proiectul urmează a fi scos pentru a patra oară la licitație, însă, dacă nici de această dată lucrarea nu își va găsi un contructor, din păcate, sunt șanse ca finanțarea să se piardă.

             Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

ANUNȚ SOLICITANȚI LOCUINȚE ANL

14

Noiembrie

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC 14.11.2019

În atenția solicitanților de locuințe ANL

Având în vedere prevederile legale în vigoare, anunțăm solicitanții de locuințe ANL, care și-au actualizat dosarul de solicitare a unei locuințe în regim de închiriere, că, în data de 14.11.2019, a fost finalizată LISTA DE PRIORITĂȚI PENTRU LOCUINȚE CONSTRUITE PRIN ANL 2019 – ÎNCHIRIERE.

Persoanele care s-au calificat, conform criteriilor legale, pot consulta această listă la avizierul Primăriei Municipiului Bârlad.

Recepție Sală Sport Școala „Episcop Iacov Antonovici”

13

Noiembrie

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 13.11.2019

Sala de sport a Școlii „Episop Iacov Antonovici”, deschisă elevilor!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de ieri, sala de sport a Școlii gimnaziale „Episcop Iacov Antonoivici” a primit toate avizele și autorizațiile necesare, astfel încât elevii acestei unități de învățământ își vor putea desfășura orele de educație fizică în noua clădire, începând de luni, 18 noiembrie.

Asta după ce, ieri, preț de aproape trei ore, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, ai Companiei Naționale de Investiții (beneficiarul), ai constructorului, ai Primăriei Muncipiului Bârlad (proprietar) și ai școlii (administrator) au inspectat imobilul și au verificat toate documentele. Constatarea a fost că imobilul poate fi recepționat.

„După remedierea unor inadvertențe constatate în trecut de comisia de recepție, de această dată lucrurile au fost în ordine, astfel încât sala a putut fi recepționată. Cei de la Compania de Investiții au preluat-o de la constructor și, pe loc, ne-au predat-o nouă, urmând ca drepturile de administrare să fie transferate în scurt timp la conducerea școlii. Este o veste îndelung așteptată deopotrivă de elevi și profesori, dar și de părinții copiilor, care ajunseseră la capătul răbdărilor după ce, apropape un an de zile, sala a stat nefolosită. Rezolvarea acestei probleme este acum mai puțin importantă în comparație cu bucuria elevilor acestei școli!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Remintim că noua sală de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonoivici” a fost ridicată în circa doi ani și două luni, iar lucrările, care s-au încheiat pe data de 17.11.2018, au avut o valoare de circa 6 milioane lei, cu TVA, fiind desfășurate pe o suprafață de peste 1.400 metri pătrați, ceea ce face din investiție una dintre cele mai mari (180 locuri) și moderne din toată zona Moldovei.

            Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

ANUNȚ DEZBATERE PUBLICĂ

12

Noiembrie

Se aduce la cunoştinţa publică, că în condiţiile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, că urmează a se supune dezbaterii autorităţii publice locale deliberative Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pe anul 2020, în baza raportului de specialitate și expunerii de motive cu documentaţia aferentă, proiect care se postează pe site-ul instituţiei noastre: wwww.primariabarlad.ro.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre mai sus menţionat, al cărui conţinut îl dăm publicităţii însoţit de raportul de specialitate.

PROIECT HOTARARE impozite si taxe 2020

Semnare Contract Asfaltare 20 de Străzi

11

Noiembrie

 

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 11.11.2019 – asfaltare 20 de străzi

Alte 20 de străzi din Bârlad intră la asfaltare

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, astăzi, 11 noiembrie 2019, a semnat contractul privind asflatarea altor 20 de străzi din localitate. Lucrările vor începe în cel mult două săptămâni, se vor desfășura pe o lungime de 10 kilometri șli presupun inclusiv înlocuirea unor borduri.

Reprezentanții SC Soragmin SRL Sălcioara, care și-a adjudecat la licitație lucrarea, s-au întâlnit cu beneficiarul și au semnat contractul în valoare de aproape 11 milioane lei.

„Alături de proiectul de asfaltare a nouă străzi, pe care l-am demarat acum două săptămâni, și acesta este unul ambițios, pe care mi l-a asumat, cu toate dificultățile sale. Este, însă, o veste mare pe care o așteaptă mii de oameni și asta e tot ce contează. Am discutat cu reprezentanții firmei care vor face lucrările și am primit asigurări că sunt pregătiți să înceapă cât mai repede. Ne vom axa în special pe străzile cu cele mai mari probleme. Urmează emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul are o durată de implementare de 12 luni, din care 10 luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor. Finanțarea se va asigura de la bugetul local.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Apel către Populație

8

Noiembrie

logo    

                         APEL CĂTRE CETĂȚENII MUNICIPIULUI BÂRLAD

          În seara zilei de 07.11.2019, un grup de tineri au vandalizat aranjametele florale așezate într-un suport metalic, amplasat pe aleea pietonală, dinspre Biserica Domnească, către Hotelul „Moldova”. Polițiștii locali au ajuns în zonă la scurt timp după producerea incidentului.

         Actele de vandalism sunt suprinse de camerele de supraveghere, imaginile demonstrând încă o dată că printre noi mai există persoane certate cu normele de conduită civică, care nu doar că nu știu să prețuiască eforturile autorităților de înfrumusețare a orașului în care locuim, dar și distrug ceea ce se realizează cu muncă, pasiune și costuri financiare.

         Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș  și Poliția Locală Bârlad adresează rugămintea concetățenilor de a oferi sprijin pentru identificarea tinerilor care au distrus ornamentele florale, în scopul sesizării organelor de urmărire penală.

 Orice  informație referitoare la acest incident  poate fi transmisă Dispeceratului Poliției Locale Bârlad, telefon: 0335 408 409; 0335 408 707; 0335 408708;

Vă mulțumim!

https://www.facebook.com/primariamunbarlad/videos/2455670087865422/

Distrugeri Domeniul Public

7

Noiembrie

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BÂRLAD

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BÂRLAD

POLIȚIA LOCALĂ BÂRLAD

07.11.2019                                  57101513_2138999646195278_104519523796779008_n

 

 

 

INFORMARE

 

În ziua de 01 noiembrie 2019, în jurul orei 18.00, doi polițiști locali din cadrul Biroului de ordine publică, aflați în misiune de patrulare pedestră pe B-dul. Epureanu, l-au prins în flagrant pe P.R., în vârstă de 36 ani, din Bârlad, în timp ce încerca să sustragă acumulatorul unui dispozitiv fotovoltaic destinat să emită semnal luminos de avertizare la o trecere pentru pietoni.

Asupra suspectului a fost găsit un rucsac, în care se aflau mai multe chei fixe. Persoana depistată a fost predată organelor de poliție pentru continuarea cercetărilor.

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a solicitat organelor de urmărire penală demararea cercetărilor pentru comiterea infracțiunii de furt, având în vedere că, recent, a mai fost constatată sustragerea unui echipament de acest fel, care era montat pe un stâlp cu indicator rutier ce semnaliza o trecere pentru pietoni la intersecția Bulevardului Epureanu cu strada Constantin Hamangiu.

„Poliția Locală Bârlad va intensifica patrulările în toate zonele în care am realizat investiții pentru siguranța cetățenilor, pentru agrement sau pentru înfrumusețarea orașului, cu scopul de a preveni acte de vandalism ori furt. După cum am anunțat, nu vom mai tolera ca persoanele certate cu bunul simț să își bată joc de banii publici, motiv pentru care măsurile luate vor fi drastice. Facem apel, în continuare, la cetățenii de bună credință ai municipiului să semnaleze orice act de distrugere sau furt al bunurilor publice, pentru că numai acționând împreună putem demonstra că trăim civilizat, așa cum este normal”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

                                                                  Director Executiv

                                                                     Vasile Chelaru

Burse Elevi Bârlad vs Burse Elevi Alte Orașe

6

Noiembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 06.11.2019

Elevii bârlădeni NU au cele mai mici burse din țară!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, atrage atenția că recentele declarații ale deputatului de Vaslui, Adrian Solomon, conform cărora elevii din Bârlad ar avea cele mai mici burse din țară, nu au niciun fundament real. Mai grav este că afirmațiile demnitarului au fost preluate de unele publicații media apropiate de formațiunea sa politică, fără o minimă verificare.

„PSD dă în clocot pe zi ce trece și nu mai știe de ce să se agațe pentru imagine. Dar imaginea nu se face cu remiterea de informații false în spațiul public. Pentru că, una este să uiți, alta să induci voit în eroare opinia publică cu gazetele de partid! Am înțeles că domnia sa a uitat că în luna august 2019 am majorat, cu sprijinul tuturor consilierilor locali, inclusiv cu cei de la PSD, cuantumul burselor școlare, dar să nu verifici când afirmi, doar în interes politic, că acestea sunt cele mai mici din țară….e grav! Bursele nu sunt ale niciunui politician, ci ale copiilor, votate de consilierii locali. De aici trebuie începută discuția! Eu m-am interesat și am aflat imediat că sunt zeci de localități în țară, chiar mai numeroase ca populație decât a Bârladului, în care bursele au cuantumuri mai mici sau chiar egale cu ale elevilor noștri. Și atunci, de ce inducem în eroare? Simplu: pentru că domnul Solomon face acum o diversiune și scoate în spațiul public o problemă care a fost soluționată acum o lună, doar pentru a-și acoperi propria gafă monumentală de a nu fi lăsat consilierii săi să voteze cele nouă burse de performanță pentru gimnaste”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Spre exemplificare, iată cum arată cuantumul burselor din unele UAT-uri din țară, conform hotărârilor de consilii locale, chiar dacă exemplele de acest fel sunt mult mai multe:

Turda: Performanță – 100 lei/lună/bursă

Merit – 50 lei/lună/bursă

Studiu – 25 lei/lună/bursă

Socială – 20 lei/lună/bursă

Botoșani: Performanță – 150 lei/lună/bursă

Merit – 120 lei/lună/bursă

Studiu – 105 lei/lună/bursă

Socială – 90 lei/lună/bursă

Băicoi: Performanță – 200 lei/lună/bursă

Merit – 100 lei/lună/bursă

Studiu – 70 lei/lună/bursă

Socială – 70 lei/lună/bursă

Târgu Frumos: Merit – 45 lei/lună/bursă

Studiu – 45 lei/lună/bursă

Socială – 45 lei/lună/bursă

Galați: Performanță – 196 lei/lună/bursă

Merit – 52 lei/lună/bursă

Studiu – 46 lei/lună/bursă

Socială – 46 lei/lună/bursă

Tecuci: Performanță – 500 lei/an/bursă

Studiu – 50 lei/lună/bursă

Socială – 50 lei/lună/bursă

Bârlad: Performanță – 150 lei/lună/bursă

    Merit – 90 lei/lună/bursă

             Studiu – 80 lei/lună/bursă      

    Socială – 80 lei/lună/bursă

 

           Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

foto hclm-uri burse

Fără Bani pentru Bârlad

5

Noiembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 05.11.2019

Pentru fosta guvernare, Bârladul nu a existat!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, deși localitatea are nevoie de sume importante de bani pentru echilibrarea bugetară și pentru funcționare, nici măcar la ultima rectificare făcută de fostul Guvern, Bârladul nu a primit niciun leu.

„Este foarte bine să știe fiecare bârlădean în parte cum stau lucrurile cu exactitate: Municipiul Bârlad nu a primit niciun leu, nici pentru proiectele cu finanțare europeană, nici din cotele defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetului local. Asta este realitatea! Mai grav este că guvernul demis a anunțat că banii nu s-ar fi dat pe criterii politice. Dar pe ce criterii, din moment ce la rectificarea din octombrie Vasluiului a primit 6 milioane de lei iar Hușiul aproape 5 milioane lei, ambele localități fiind conduse de primari PSD? Mai mult de atât, în timp ce Bârladul cerea bani pentru spitalul local, la nivelul Consiliului Județean Vaslui s-a decis alocarea sumei de un milion de lei, către Spitalul Județean de Urgență. Banii au fost transferați în conturile spitalului județean de la infrastructură. Este aproape incredibil ce s-a întâmplat în toată această perioadă cât a guvernat PSD!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Precizăm că Municipiul Bârlad ar avea nevoie urgentă, numai în acest moment, de peste 80.000 lei pentru diferite cheltuieli de administrare și funcționare la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, după cum se poate observa în adresele înaintate de această instituție către Primăria și Consiliul Local Municipal Bârlad.

            Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Trotuare Refăcute pe 6 Străzi

4

Noiembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 04.11.2019

Trotuarele de pe alte 6 străzi ale Bârladului, reabilitate

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștință că, de câteva zile, a reînceput o nouă etapă de refacere a trotuarelor din oraș, de această dată pe un număr de șase străzi, însumând aproape 1.100 de metri liniari.

Tratuarele care vor fi refăcute, prin montaj de pavele, sunt pe străzile Stroe Belloescu, General Naumescu, 1 Decembrie, Popa Șapcă, Dreptății și Constantin Hamangiu. Lucrările vor trebui finalizate până cel târziu pe data de 10 decembrie.

„Starea jalnică în care aflau trotuarele de pe mai multe străzi din municipiu ne-a determinat să inițiem o nouă etapă de refacere a lor. Intervenim, de această dată, pe alte străzi cu trafic pietonal ridicat și foarte ridicat. Avem un constructor care, până în acest moment, lucrează conform termenelor asumate prin contract, motiv pentru care toate trotuarele de pe cele șase străzi ar putea fi terminate la timp, evident, în funcție de condițiile meteo. Numai în ultimii trei ani s-au reabilitat trotuare pe mai bine de 9 kilometri de străzi și asigurăm că refacerea și repararea lor va continua și anul viitor. Avem în atenție toate străzile cu probleme!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lucrările de reparații trotuare cu pavele de pe acest lot de șase străzi sunt efectuate de SC Valbyandavy SRL Suceava și au o valoare totală de circa 460.000 lei, bani proveniți de la bugetul local.

           Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad