SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Grădina Zoo Redeschisă

26

Iunie

ANUNȚ IMPORTANT

Se redeschide Grădina zoo din Bârlad!

Gradina Zoologică Bârlad își redeschide porțile pentru public începând cu data de 30.06.2020, urmând să funcționeze conform programului de vară, respectiv de marți până duminică, inclusiv, între orele 10.00-19.00 (ultimul bilet de intrare eliberat fiind la ora 18.00).

Prețul biletelor este de 4 lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copiii de peste 3 ani și grupurile organizate.

Copiii sub 3 ani, persoanele cu dezabilități și însoțitorii acestora sunt scutiți de taxă.

Până la noi reglementari, publicul vizitator va avea acces, deocamdată, doar la spațiile deschise (pe alei), acvariul și locul de joacă fiind în continuare închise.

REGULI IMPORTANTE

La intrarea în unitate (zona caserie), vizitatorii sunt rugați să respecte întocmai măsurile de distanțare fizică (minimum 2 metri față de  ceilalți vizitatori).

În incintă, pe întreg parcursul vizitei, rugăm publicul să păstreze aceeași distanță față de celelalte persoane și față de personalul Grădinii zoologice, precum și de volierele cu animalele avute în colecție.

Se interzice intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de trei persoane (excepție fac familiile cu mai mulți copii).

Intrarea și ieșirea din incinta unității se va face pe traseele marcate cu săgeți, cu rugămintea să se respecte aceste marcaje, precum și celelalte indicații și sugestii ale persoanlului Poliției Locale Bârlad, care va asigura (sâmbetele și duminicile) măsurile de ordine și siguranță publică.

În situația în care se va ajunge la restricționarea numărului de vizitatori admiși în incintă, cei aflați la intrare vor fi anunțați că s-a atins numărul maxim permis, urmând să aștepte eliberarea spațiului pentru vizitare.

Programul și condițiile de vizitare pot suferi modificari, în funcție de evoluția evenimentelor.

Modificările survenite vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în cel mai scurt timp!

Vă mulțumim și vă așteptăm la Grădina zoo Bârlad!

DSC_0616-1 DSC_0624 zoo bd remake

Ședință Ordinară CLM Bârlad

24

Iunie

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a convocat, pentru data de 30.06.2020, ședința odinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, care se va desfășura, începând cu ora 13.00, în sala mare a Cinematografului „Victoria”.

Ordinea de zi a proiectelor supuse dezbaterii poate fi consultată mai jos.

https://drive.google.com/drive/folders/1eVRL7PCxdEehujth1VojrzlxkvtYAihk

Locuri Sezon Iunie-Octombrie 2020

17

Iunie

Puncte Încasare Taxă Salubritate

16

Iunie

❗️Reamintim care sunt noile puncte în care se poate achita taxa de salubritate!

Pentru alte detalii și informații reprezentanții Serviciului pot fi contactați la adresa de e-mail fond.locativ@primariabarlad.ro sau la numărul de telefon 0771.157.617.

Plata se mai poate face și on-line, prin www. ghiseul.ro ❗️

101037581_2461877560781727_7867113251308306432_o

Ședintă Comitet Director AMR

12

Iunie

logo-primaria-barlad-300x1651

MUNICIPIUL BÂRLAD

Participare ședință AMR-Informare publică 12.06.2020

 

Întrunire importantă a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în calitate de membru în Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, marți, 9 iunie, a participat la primele lucrări din anul curent ale acestui for.

La ședință, care a avut loc în două etape, la Palatul „Victoria” și la Palatul Parlamentului, a participat premierul Ludovic Orban, precum și miniștrii Fondurilor Europene, Finanțelor, Lucrărilor Publice și Muncii, dar și președinții ANAF, ANAP și al Autorității pentru Digitalizare.

 „Subiectele dezbătute au vizat o serie amplă de priorități legislative ale Asociației Municipiilor, începând cu digitalizarea autorităților și instituțiilor publice, finanțarea autorităților publice locale, achizițiile publice, rectificarea bugetului pe anul în curs și altele. Evident, în calitate de membru al Comitetului Director am putut readuce în discuție și o serie de probleme locale, cu care municipiul nostru se confruntă în prezent. Mă refer aici în principal la cele legate de infrastructura rutieră, începând cu varianta de ocolire și terminând cu reparațiile pe care CNAIR trebuie să le facă la covorul asflativ de pe Bulevardul Republicii, pe are îl are în administrare. În ambele cazuri, am primit asigurări, încă o dată, că lucrările vor începe foarte curând, deja fiind parcure în totalitate mai toate etapele legale”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Mai trebuie spus că un alt subiect de interes de pe agenda de lucru a membrilor Comitetului Director a presupus analiza unui proiect de lege nou referitor gospodărirea localităților urbane și rurale, fiind luate în calcul introducerea de reglementări privind interdicția de a ocupa domeniul public prin oprirea/staționarea vehiculelor de orice tip, în afara spațiilor marcate expres de administratorul domeniului public, introducerea obligației de a asigura întreținerea și curățenia terenurilor (altele decât cele care constituie „împrejmuiri”), reglementarea obligațiilor cetățenilor de a asigura îngrijirea locuințelor aflate în proprietatea sau în folosința lor, a anexelor gospodărești, curților, împrejmuirilor și a obligațiilor de a păstra ordinea și curățenia pe străzi, drumuri, în piețe, parcuri și grădini, în celelalte locuri publice, precum și în mijloacele de transport în comun.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

DSC_1354

Zoo Închisă

4

Iunie

logo-primaria-barlad-300x1651

Reluare anunț de interes public din data de 27.05.2020

Reamintim că, momentan, până la emiterea unor noi reglementări, activitatea Serviciului Grădina zoologică Bârlad rămâne suspendată.
În perioada imediat următoare, fără a putea avansa o dată exactă, în funcție de deciziile care se vor lua la nivel central, vor fi emise și hotărâri la nivel local pentru reluarea activității acestui serviciu.
Redeschiderea Grădinii zoo va fi anunțată din timp!
Mulțumim pentru înțelegere!

20200604_165124

Finanțare Spital Bârlad

4

Iunie

logo-primaria-barlad-300x1651

MUNICIPIUL BÂRLAD

Indicatori finanțare spital-Informare publică 04.06.2020

 

Finanțări, de la Uniuniunea Europeană, pentru spitalele-suport!

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, anunță că, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Bârlad au fost aprobați indicatorii pentru ,,Sistemul Integrat Suport pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență COVID-19, la nivelul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad”. Acest lucru înseamnă că unitatea sanitară ar putea primi o finanțare nerabursabilă din partea Uniunii Europene în valoare de circa 10 milioane euro.

„Proiectul de hotărâre l-am inițiat astăzi, imediat ce am aflat că, prin POIM, a fost lansată Axa prioritară 9 „Protejarea sănătății în contextul pandemiei de Covid-19”. Având în vedere că Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Bârlad a fost declarat spital-suport în perioada acestei pandemii, pentru a putea accesa cele 10 milioane de euro destinate fiecărui spital-suport în parte a fost necesară aprobarea indicatorilor, în vederea depunerii documentației în cadrul acestui program. Vorbim despre o sumă foarte mare pentru unitatea noastră, pe care sperăm să o obținem și pe care Bârladul nu și-ar fi putut permite niciodată să o susțină. A trebuit să ne grăbim foarte tare cu acest proiect, întrucât la finanțare se merge pe principiul „Primul venit, primul servit”! Este, dacă vreți, ca o compensație din partea Uniunii Europene, pentru spitalele-suport, care timp de mai bine două luni se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus” , a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că acest important proiect a fost votat în unanimitate de către toți consilierii locali prezenți la ședință.

        Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

spital beldiman

 

Lucrări Dezinsecție

3

Iunie

De reținut!

dezinsectie iunie 2020

Autorizație de Construire Șosea Centură

2

Iunie

logo-primaria-barlad-300x1651

MUNICIPIUL BÂRLAD

Autorizație construire centură – Informare publică 02.06.2020

 

Undă verde pentru autorizația de construire a variantei de ocolire a Bârladului

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, responsabilii Proiectului „Proiectare și execuție varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” au anunțat că, pentru acest obiectiv, în cursul acestei luni vor elibera autorizația de construcție și vor semna și ordinul de începere a lucrărilor.

Odată finalizate toate etapele prevăzute de lege, inclusiv emiterea autorizației pentru organizarea de șantier de la Primăria Municipiului Bârlad, demararea lucrărilor poate începe imediat ce se vor semna cele două documente. În acest sens, în cursul săptămânii trecute, mai exact marți, 26 mai, au fost invitați la o întâlnire, la sediul Ministerului Transporturilor, toți primarii din zona Moldovei care au în derulare sau în curs de implementare proiecte de infrastrucură rutieră.

„Imediat ce am semnat și eliberat autorizația de construire pentru organizarea de șantier, s-ar fi putut emite autorizația de construire și ordinul de începere a lucrărilor. Numai că, de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-au mai solicitat câteva clarificări de la proiectant în legătură cu soluțiile propuse. Acum, acestea au venit. Însă, înainte de întâlnirea propriu-zisă de la Ministerul Transporturilor, la solicitarea noastră, am avut discuții cu doamna director Mariana Ioniță și alți oficiali din Companie care, la fel ca și domnul ministru al Transporturilor Lucian Bode, în cadrul ședinței, ne-au dat asigurări ferme că în cursul acestei luni se vor emite și ultimele două documente necesare pentru începerea lucrărilor. Odată parcurs și acest pas, sperăm să vedem cât mai repede utilajele în teren”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, de la momentul începerii lucrărilor termenul de execuție al acestora este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garanție și, potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

 Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Donație Măști

29

Mai

logo-primaria-barlad-300x1651

MUNICIPIUL BÂRLAD

Donație măști protecție-Informare publică 29.05.2020

 

10.000 de măști de protecție, pentru Bârlad

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, astăzi, 29.05.2020, un om de afaceri local a donat localității un număr de 10.000 de măști de protecție de unică folosință. Acestea vor ajunge, în cel mai scurt timp posibil, la persoanele de peste 65 de ani aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială, dar și la personalul desemnat să interacționeze direct cu persoanele aflate în izolare.

Donația a fost făcută de omul de afaceri Liviu Vâju, administrator al SC Utildistribuție SRL Bârlad, care, în prezența primarului Dumitru Boroș, a semnat, astăzi, un contract de donație, precum și un proces-verbal de predare-primire a celor 10.000 de măști. Donatorul și-a exprimat dorința ca materialele de protecție să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, evident, în funcție de situațiile existente la nivel local.

„Domnul Vânju, pe care am avut bucuria să îl întâlnesc astăzi pentru prima oară, ne-a surprins extrem de plăcut. Având în vedere nevoia foarte mare de astfel de materialele de protecție, am convenit cu domnia sa ca cele mai multe să ajungă la persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani, din municipiul nostru. Sunt peste 900, aproape 1.000, care vor beneficia de măști gratuite. Iar o altă parte va ajunge la colegii noștri care interacționează direct cu persoanele aflate încă în izolare. Îi mulțumim domnului Vânju și îl asigurăm de toată aprecierea noastră!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad