TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Târg Auto la Centrul de Afaceri Bârlad

19

Martie

logo

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC 19.03.2019

ÎN ATENȚIA COMERCIANȚILOR DE MIJLOACE AUTO DIN BÂRLAD

Începând cu data de 23 martie 2019, în incinta Centrului de Afaceri „Tutova” Bârlad, se va organiza un târg săptămânal auto, adresat celor care comercializează mijloace de transport auto, dar și piese de schimb pentru diferite mijloace de trasport auto.

Târgul va fi deschis publicului în fiecare zi de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08.00-16.00.

Proprietarii mașinilor expuse spre vânzare vor plăti un tarif de 10 lei/zi, în zilele de târg și un leu/zi, în celelalte zile ale săptămânii.

Pentru vizitatori, tariful este de un leu/persoană.

Detalii suplimentare se pot obține la birourile Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad, din strada Cetatea de Pământ, nr. 1, sau la numerul de telefon 0752.305.181.

Regulamentul de funcționare a târgului poate fi consultat aici: regulament targ auto centrul de afaceri

Cei care și-au expus autoturismele spre vânzare pe domeniul public sunt rugați să folosească pentru expunere noua locație.

targ ICA

Licitație Lansată Serviciu Câini Fără Stăpân

15

Martie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 15.03.2019

 Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, scos la licitație

 Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, anunță că, după două întârzieri nejustificate de aprobare a delegării prin concesine a Serviciului de Gestionare a câinilor fără stăpân, joi, 14 martie 2019, anunțul referior la acest serviciu a putut fi în sfârșit publicat pe SICAP.

„După cum am spus în nenumărate rânduri, problema câinilor fără stăpân este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă municipiul. Cu toate acestea, o parte din consilierii locali, și aici mă refer la cei din PSD, nu au înțeles acest lucru și au refuzat nejustificat, în două rânduri, sub diferite pretexte, să voteze proiectul referitor la concesionarea serviciului. Am pierdut astfel timp prețios, pentru că, la această dată am fi putut avea deja un serviciu funcțional care deja să își facă treaba. Sperăm totuși ca, până la data limită de depunere a ofertelor, să reușim concesionarea serviciului pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân, cât mai repede și mai eficient cu putință”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Potrivit ofertei lansată pe SICAP, contractul de concesionare a Serviciului câinilor fără stăpân are o valoare estimată de 1.440.000 lei, fără TVA și va fi încheiat pentru o durată maximă de trei ani și prevede capturarea a cel puțin 140 de câini lunar.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

caini multi

Anunț Concesionare Serviciu Câini Fără Stăpân

15

Martie

Scan ANUNT-1

Stadiu Varianta de Ocolire a Bârladului

14

Martie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 14.03.2019

Stadiul la zi al Proiectului „Varianta de ocolire a Bârladului”

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, astăzi, 14 martie 2019, Contractul „Proiectare și execuție varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” a intrat într-o nouă etapă, respectiv demararea operațiunilor de descărcare arheologică.

„În colaborare cu specialiști din domeniu, executantul efectuează în acest moment săpături pentru descarcarea arheologică, o operațiune care a putut demara imediat ce declarația de proiectare a trecut de Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Transporturilor. Apoi, în circa  o lună, tot proiectul tehnic poate fi depus la aceeași Comisie, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. În paralel, am fost informat că sunt înaintate către toate instituțiile competente documentațiile solicitate pentru obținerea avizelor necesare investiției. Un document important a fost trimis și la Ministerul Dezvoltării, în vederea obținerii avizului necesar relocarii Străzii Trestiana, pe lungimea pe care se suprapune cu traseul variantei ocolitoare. Cred că nu vor fi probleme în privința obținerii tuturor documentelor din această fază, astfel ca în următoarele patru luni să se încheie proiectarea obiectivului pentru a putea începe să discutăm efectiv despre execuția acestei investiții, atât de multă așteptată de bârlădeni”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, începând cu data 05.11.2018, a început efectiv curgerea termenului de 8 luni pentru  proiectare, iar la finalul acestui proces începe termenul de execuție a lucrării, care este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garanție și, potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

DSC_0218

 

Activitate Întreruptă 15.03.2019, ora 15.00, Timp de 15 Minute

13

Martie

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 13.03.2019 

Primarul Dumitru Boroș se alătură protestului de pe 15 martie

 Vineri, 15 martie, de la ora 15.00, preț de 15 minute, Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, anunță că își va întrerupe activitatea, în semn de protest și pentru a atrage atenția asupra lipsei infrastructurii din zona Moldovei.

„Am luat decizia de a participa la această formă de protest întrucât zona în care se află Bârladul a fost dintotdeauna vitregită în privința infrastructurii rutiere. Lucru care a atras după sine și o lipsă actută de interes din partea investitorilor, care, inevitabil, în timp ne-a adus în situația de față: fără locuri de muncă și, din păcate, fără premise reale de dezvoltare pe viitor. Vreau să punctez că intenția mea și a celor care care mi se vor alătura acestei forme de protest este doar de a atrage atenția că situația nu mai poate continua și că se impune o abordare mult mai atentă a problemei infrastructurii rutiere din toată zona Moldovei, în special a Bârladului, care a ajuns cea mai săracă localitate din județul Vaslui, din România și chiar din Uniunea Europeană”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În eventualitatea în care toți angajații Primăriei Bârlad se vor alătura și ei acțiunii de protest, programul de lucru al instituției va fi prelungit în ziua de vineri, 15 martie, până la ora 16.15.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

Debut Campanie Plantări de Primăvară

12

Martie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 12.03.2019

 Zestrea verde a Bârladului bate record după record

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, în aceste zile, a demarat campania de plantări de primăvară. Vor mai fi plantați încă 300 de copaci și 500 de arbuști ornamentali, dar și peste 2.000 de butași de trandafiri. În urma campaniilor de plantări din toamna anului trecut și din primăvara acestui an localitatea își va îmbogăți zestrea verde cu echivalentul unui hectar de pădure.

În paralel, în aceste zile va continua și activitatea de regazonare a spațiilor verzi, însă vor plantate și peste 30.000 de fire de flori (panseluțe și silene) în parcurile și grădinile de pe domeniul public. La nivelul asociațiilor de proprietari, acolo unde există solicitări, deja se află în desfășurare acțiuni de toaletare a arborilor și de reamenajare a spațiilor verzi.

„Obiectivul nostru este foarte clar: menținerea și extinderea spațiilor verzi ale orașului. Așa cum am mai spus, pentru fiecare copac ce se va usca din cauze naturale sau pe care vom fi nevoiți să îl sacrificăm din motive bine întemeiate vom planta zeci, în loc. Pentru că trebuie să ne gândim serios la sănătatea noastră și a copiilor noștri, prin reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, la finalul campaniei de plantări din toamna anului trecut, în mai multe zone ale municipiului s-au plantat 200 de puieți de salcâm, 130 de tei, 50 de platani și peste 4.000 de butași de trandafiri multicolori. Din toamna anului 2016 și până în prezent, în total, în Bârlad s-au plantat peste 3.000 de puieți din diferite specii, un record pentru oraș, într-un timp atât de scurt. După cum s-a estimat, suprafața ocupată de aceștia reprezintă echivalentul unui hectar de pădure.

Întrucât, în unele zone în care s-au făcut plantări de toamnă, au apărut cazuri – așa cum s-a mai întâmplat – în care unele persoane certate cu bunul simț au rupt puieții, primarul Dumitru Boroș face apel la populație să sesizeze orice viitoare fapte similare, pentru a putea fi luate măsurile care se impun. Totodată, localnicii sunt rugați să păstreze intact spațiul verde al municipiului.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

Al Doilea Puț Forat – Strada Veronica Micle

11

Martie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 11.03.2019

Au început lucrările și la puțul de pe strada Veronica Micle

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, zilele trecute, au demarat lucrările de foraj și la cel de-al doilea puț de adâncime, solicitat de localnicii de pe strada Veronica Micle.

Potrivit proiectului tehnic, ca și în cazul puțului de pe strada Grahilor, terminat la finele săptămânii trecute, noul puț va fi gata în cel mult zece zile și va fi săpat până la o adâncime maximă de 130 metri. Investiția are o valoare de 81.700 lei, fără TVA. Lucrările cuprind și cămine, vane, dotarea cu pompe și amenajarea unei copertine. Durata maximă de execuție a proiectului ambelor puțuri este de 90 zile.

„Nimeni nu mai credea că se poate realiza un puț și în zona Cartierului „Complex Școlar”, în ciuda zecilor de solicitări de la cetățenii din zonă. Iată că eforturile noastre și răbdarea oamenilor au dat roade și, așa cum le-am promis, lucrările au început imediat ce am finalizat toată documentația. Aprovizionarea cu apă potabilă a cetățenilor este un lucru firesc, de care cu toții trebuie să beneficiem. Din câte am înțeles de la constructor, în cel mult zece zile se va termina forajul și la acest puț, proiectul putând fi terminat până la finele acestei luni.

Reamintim că lucrările la cele două puțuri sunt efectuate de RA.BU. Forprest Popești, județul Vrancea, societatea care și-a adjudecat la licitație contractul.

                                                Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

Anunț de Interes Public – Colectare Deșeuri Vegetale

6

Martie

logo                                                            

MUNICIPIUL BÂRLAD

 ANUNȚ DE INTERES PUBLIC 06.03.2019

Începând de sâmbătă, 9 martie 2019, din dispoziția Primarului Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, în toate cartierele localității se vor deplasa utilaje ale SC CUP SA Bârlad pentru a colecta deșeurile vegetale rezultate în urma lucrărilor specifice de primăvară.

Programul pe zone arată astfel:

Sâmbătă, 09.03.2019, între orele 08.00-14.00

CARTIERELE: DEAL I și DEAL II, COMPLEX ȘCOLAR, BARIERA PUIEȘTI și Zona POLIȚIA MUNICIPIULUI BÂRLAD

Duminică, 10.03.2019, între orele 08.00-14.00

CARTIERELE: ȚUGUIETA I și ȚUGUIETA II, MUNTENI, PODENI, ȘI COTU NEGRU.

La nivelul asociațiilor de proprietari, deșeurile vegetale vor fi depozite la punctele de colectare, separat de celelalte deșeuri.

Acțiunile vor continua pe toată durata lucrărilor de primăvară, în fiecare sâmbătă și duminică.

Cetățenii la care din diferite motive utilajele de colectare nu au ajuns pot solicita acest lucru la numerele de telefon

0235.427.957 – parc auto

0235.422.162 – sediu

 

 

Reabilitare Alei Parc „V. I. Popa”

6

Martie

                logo                                            

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 06.03.2019

 Au început lucrările de modernizare a aleilor Parcului „Victor Ion Popa”

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de ieri, au demarat demarat lucrările de modernizare a tuturor aleilor Parcului „V. I. Popa”. Zgura ecologică va fi înlocuită cu dale.

Suprafața pe care se vor face lucrări de modernizare este de 3.790 metri pătrați iar termenul final de execuție este 31 mai 2019.

„Decizia înlocuirii cu dale a suprafeței acoperite cu zgură a fost luată ca urmare a numărului foarte mare de reclamații pe care le-am primit la Primărie de la cetățenii orașului, care au sesizat că pe timp ploios, din cauza materialului de pe alei, acestea deveneau greu practicabile. Mai mult, pe timp de vară aleile deveneau o sursă de praf și creau un real disconfort celor care ieșeau la plimbare prin parcȚ, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea proiectului de modernizare a aleilor parcului central este de 354.939 lei, cu TVA iar lucrările sunt executate de Asocierea de firme SC Consulting Gif SRL București (lider de asociere) și SC Delta Con SRL Botoșani, care și-a adjudecat de pe SICAP Contractul nr. 147/23.11.2018.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

Situația Asistaților Social Aflați în Plată

5

Martie

   logo                                                         

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 05.03.2019

Situația la zi a asistaților social din municipiul Bârlad

Pentru a înlătura orice speculație în legătură cu numărul real al beneficiarilor Legii 416/2001 (asistați social) aflați în plată, primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, la data de 28.02.2019, situația acestora se prezintă astfel:

  1. Persoane apte de muncă, care prestază – 146;
  2. Persoane inapte de muncă (cu certificate medicale constatatoare) – 28;
  3. Elevi, preșcolari – 174;
  4. Mame scutite (care au copii sub 7 ani) – 55;
  5. Bătrâni, cu vârsta mai mare de 65 de ani – 66;
  6. Persoane cu handicap – 1.

În total, în acest moment, potrivit statisticilor Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad în plată se află un număr de 470 beneficiari ai legii venitului minim garantat. Prin urmare, la activitățile sau lucrările de interes local participă doar cele 146 de persoane apte de muncă, în condițiile stabilite de același act normativ.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad