Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Anunț ședință CLM BÂRLAD septembrie

23

Septembrie

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, din această lună, va avea loc în ziua de miercuri, 26 septembrie, cu începere de la ora 16.00, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Bârlad.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Stadiu lucrări canalizare Munteni-Podeni

22

Septembrie

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

 

 

Informare publică, 22.09.2018

 

La data de 21. 09.2018, stadiul lucrărilor de canalizare menajeră și pluvială din cartierele Munteni și Podeni – proiect prioritar pentru actualul mandat al primarului Dumitru Boroș - se prezintă astfel: 75,5% lucrări executate integral, finanțate în proporție de 54,3% din valoare totală a contractului.

Lista completă cu străzile pe care s-au terminat lucrările și pe care s-a refăcut și covorul asfaltiv este următoarea:

 

Străzi Cartier „Munteni”: Horia, Bistriței, Gheorghe Șincai, 1877, Cloșca 1, Turda, Crișan, Tinereții, Puișor, Olteniei, Costache Conache, Revoluției, Petru Maior, Cloșca, Învățăturii, Simion Bărnuțiu, G.G. Ursu, General Cerchez, V. I. Popa, Iordache Gane, Păcii.

 

Străzi Cartier „Podeni”: Anastasie Panu, Fdt. Al. Vlahuță II, Fdt. Traian II, Fdt. Traian IV, Gheorghe Marinescu, Fdt. Principatele Unite, Dunării, Sănătății, Fdt. Dimitrie Cantemir.

Întregul proiect presupune realizarea canalizării pe o lungime de circa 22 de kilometri, din care s-a realizat deja pe circa 17,5 kilometri.

În plus, se vor mai executa, suplimentar, canalizari și pe distanța de 2,5 kilometri, fundături și străzi înguste.

 

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului BârladDSC_1230

Precizare Iluminat Festiv

8

Septembrie

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 08.09.2018

 

Având în vedere interesul crescut pentru subiectul montajului instalațiilor de iluminat festiv încă din această lună, Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad face următoarea precizare:

Conducerea Primăriei Municipiului Bârlad, în momentul în care a decis demararea acestei operațiuni, a avut în vedere cel puțin trei argumente:

  1. Fiind în An Centenar, montajul iluminatului festiv trebuie să fie gata până pe data de 30 noiembrie 2018, astfel încât pe 1 DECEMBRIE 2018 acesta să fie în totalitate funcțional;
  2. Traseul iluminatului festiv va fi mai mare de anul acesta cu cel puțin 40% față de cel anterior, fiind luate în calcul și alte străzi și bulevarde din localitate pe care vor fi montate, în premieră, instalații electrice festive;
  3. Tot în premieră, administrarea și gestionarea Serviciului Public de Iluminat Stradal, și implicit iluminatul festiv, îi revin SC Compania de Utilități Publice SA (societate la care acționar majoritar este Consiliul Local Municipal Bârlad). Având în vedere lipsa de experiență a societății în desfășurarea acestei activități, conducerea Primăriei Bârlad a decis să acorde o perioadă mai mare de timp pentru finalizarea montajului iluminatului festiv.

Totodată, facem precizarea că până pe data de 30 noiembrie trebuie făcute și o serie de probe tehnice ale instalațiilor de pe noile trasee, operațiuni care, de asemenea, necesită timp.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

ANUNȚ PUBLIC

24

August

  • Sâmbătă, 25.08.2018, programul de lucru al Primăriei Municipiului Bârlad va fi 08.00-16.00!

Invitație la UNIRE!

16

August

100

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

 

 

Informare publică 16.08.2018

 

 

Primăria Municipiului Bârlad anunță că, pe data de 18 august, de la ora 20.00, va răspunde afirmativ invitației asociațiilor „Acțiunea 2012” și „Tinerii Moldovei” de a primi în localitate FLACĂRA CENTENARĂ.

Astfel, la ora menționată, o delegație din partea instituției noastre – desemnată de primarul DUMITRU BOROȘ – se va deplasa în zona „Confecții”, alături de reprezentanți ai mai multor instituții locale reprezentative, pentru a întâmpina coloana marșului ALIANȚA PENTRU CENTENAR.

Acțiunea, după cum bine se știe, se produce în contextul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și, având în vedere că este dedicată făuritorilor Unirii, nu putea ocoli Bârladul, orașul natal al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Importanța acțiunii este dată și de faptul că, pe data de 1 iulie, a.c., asociațiile care fac parte din ALIANȚA PENTRU CENTENAR și-au desemnat reprezentanți care să participe la un marș pe jos de la Alba Iulia până la Chișinău. Prin urmare, Marșul Centrenar va ajunge, prin comuna Ghidigeni, de la Tecuci, în Bârlad, unde va pleca apoi spre Gara Roșiești și Vaslui.

Cetățenii municipiului Bârlad, precum și reprezentanții mass-media locale care doresc să ia parte la acest eveniment sunt așteptați alături de noi să ia parte la acest eveniment unicat, menit a marca așa cum se cuvine CENTENARUL MARII UNIRI DE LA 1918.

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

ANUNT LICITATIE

14

August

ANUNT

19

Iulie

Comunicat de presă 28.06.2018

28

Iunie

Comunicat de presă 28.06.2018

 

Stadiul în care s-a aflat și se mai afla varianta de ocolire a Bârladului

Având în vedere interesul public ridicat pe care îl reprezintă stadiul în care a ajuns, la nivel central, investiția denumită ”Proiectare și execuție Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad”, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad a fost abilitat să comunice următoarele informații:

  1. În acest moment, procedura de atribuire a contractului de achiziție publică se află la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, unde, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, a fost contestată de unul din participanții la licitație.
  2. Motivul pentru care procedura a fost contestată este că participantul în cauză a apreciat că, în mod eronat, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA i-a respins ca inacceptabilă și neconformă oferta.
  3. Pe data de 15 mai, a.c. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis o decizie, pe care a comunicat-o, pe data de 21 mai, a.c., prin care ”Admite contestația formulată în contradictoriu cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA și anulează procesul verbal și actele subsecvente acestuia. Obligă autoritatea contractantă să reevalueze documentele de calificare prezentate de ofertantă în termen de 15 zile de la primirea prezentei. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28, alin. (1), din Legea nr. 101/2016”.
  4. Pe cale de consecință, în acest moment, pentru proiectul ”Proiectare și execuție Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad” Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA urmează să facă publică decizia de reevaluare a documentelor de calificare a ofertantului declarat inițial respins pentru ca, ulterior, să anunțe definitiv câștigătorul licitației.
  5. În ce privește Primăria Municipiului Bârlad, nu se poate transmite nici măcar cu aproximație un termen concret de începere a lucrărilor la acest obiectiv, atât de important pentru localitate.

Notă: Reamintim că, potrivit informațiilor făcute publice de autoritatea contractantă, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, anunțul de participare la licitație a fost făcut public pe data de 02 august 2017. Contractul ”Proiectare și execuție Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad” avea, la acea dată, o valoare, fără TVA, de 156.140.993 lei și prevedea construcția unei variante de ocolire a Municipiului Bârlad, în lungime totală de 11,281 km, pe durata a 90 de luni, începând de la data atriburii sale.

                                          Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

DSC_0219

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, cu ocazia Zilei Drapelului Național

26

Iunie

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, cu ocazia Zilei Drapelului Național al României

În urmă cu exact 20 de ani, pe data de 26 iunie 1998, toată națiunea română a sarbătorit pentru prima dată Ziua Drapelului Național al României. De atunci, an de an, și eu mă alătur tuturor celor care gândesc și trăiesc românește, întru cinstirea înaintașilor acestui neam măreț. Avem cu toții datoria sfântă de a le duce moștenirea mai departe, dar și de a le-o preda, la rândul nostru, urmașilor noștri. Stindardul național, sub care cu toții suntem uniți, este astăzi, poate, cel mai puternic imbold de care avem nevoie pentru a ne duce mai departe destinul. Un destin pe care doar noi ni-l putem croi! În plus, este de datoria noastră, a fiecăruia în parte, să cinstim pe vecie acest simbol național UNIC, să rămânem uniți, să ne iubim patria și să ne respectăm istoria. Trăiască România și toți românii uniți sub tricolor!

diploma excelenta primar

CINSTE DRAPELULUI! CINSTE UNUI EROU BÂRLĂDEAN!

26

Iunie

Comunicat de presă 26.06.2018

Cinste Drapelului Național! Cinste unui erou bârlădean!

Ieri, cu ocazia Zilei Drapelului Național al României, Primăria Bârlad și Consiliul Local Muncipal, în colaborare cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ”Elena Cuza”, au organizat, în incinta Cimitirului ”Eternitatea”, un ceremonial artistic și religios menit a marca, atât însemnătatea zilei de 26 iunie, cât și pentru a cinsti memoria căpitanului bârlădean Leonida Nicolau, membru al Regimentului 2 Roșiori, decedat pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial.

La eveniment au luat parte, Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, viceprimarul Roxana MIRON-FERARU, g-ral (r) Neculai Rotaru, magistrat Nicolae Mihai, președinte al CARP ”Elena Cuza”, însoțit de mai mulți membri ai aceleiași instituții, mr. (r) Miluță Moga, precum și un sobor de preoți condus de preotul Vasile Lăiu, Protopopul Bârladului.

Activitatea a debutat cu evocarea memoriei eroului cpt. Leonida Nicolau, unul dintre puținii soldați bârlădeni eroi al cărui mormânt a fost recent identificat în cimitirul din Bârlad. Faptele sale de arme și vitejia de care a dat dovadă în Primul Război Mondial i-au adus, post-mortem (18 noiembrie 1916), distincțiile ”Avântul Țării” și ”Virtutea Militară”. Sacrificiul suprem făcut de eroul bârlădean, sub Drapelul Național al României, îl plasează pe cpt. Leonida Nicolau în galeria celor mai de seamă soldați ai Regimentului 2 Roșiori.

”Este exemplul de român, bârlădean, care a ales să își sacrifice viața, sub culorile stindardului național, pentru a nu permite dezbinarea acestui popor minunat. Și-a iubit țara și neamul iar exemplul pe care l-a dat ne va face mereu să ne plecăm capetele în fața faptelor sale. Îndemnul meu, perpetuu, este să învățăm de la el să ne iubim țara, să ne învățăm și copiii să și-o iubească și să rămânem mereu uniți sub Drapelul Național”, a spus primarul DUMITRU BOROȘ.

Ceremonia s-a terminat cu oficierea unei slujbe de pomenire la mormântul eroului Leonida Nicolau, intonarea Imnului Național de Stat și a cunoscutei piese patriotice ”Imnul Eroilor”.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

DSC_0211 DSC_0218 DSC_0224 DSC_0225 DSC_0226 DSC_0229 DSC_0233 DSC_0234 DSC_0235 DSC_0242 DSC_0244 DSC_0245 DSC_0246 DSC_0251 DSC_0256 DSC_0260 DSC_0278 DSC_0279 DSC_0284 DSC_0286 DSC_0287