SESIZĂRI CÂINI COMUNITARI

Pentru urgențe și sesizări privind câinii comunitari din zona dumneavoastră, puteți apela la Asociația „Sprijină Câinii”, la numerele de telefon: 0741.375.205 și/sau 0740.590.296
TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Parcuri Reabilitate și Încă un Parc Nou

13

Septembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 13.19.2019

Alte două parcuri de joacă reabilitate și încă unul nou, pentru copiii Bârladului!

Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, informează că, de câteva zile, au reînceput lucrările pentru reamenajarea altor două parcuri de joacă, dar și de înființare a unuia nou.

Parcurile care vor fi reabilitate și modernizate în această a doua etapă (după reamenajarea celor din asociațiile 7 și 22) sunt situate în Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” și la nord de Școala gimnazială Episcop Iacov Antonovici”. În plus, pe raza orașușlui va mai apărea, în premieră și un parc nou, care este deja amenajat aproape în totalitate în Grădina Publică, într-un luminiș natural, din partea de est a Stadionului Municipal.

„Lucrările de la cele două locuri de joacă ce vor fi reabilitate și modernizate sunt în plină desfășurare. Acestea prevăd înlocuirea echipamentelor existente cu unele noi, care respectă toate standardele de siguranță, refacerea împrejmuirilor și montajul de covoare din cauciuc pe suprafața de joacă, de bănci noi și coșuri de gunoi. În plus, parcurile vor fi dotate cu echipamente de fitness pentru adulți, astfel încât amplasamentele de recreere să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă. Pentru că mulți cetățeni ne-au cerut modernizarea cât mai multor parcuri de joacă din oraș, continuăm să investim în sănătatea și voioșia copiilor bârlădenilor. Mai trebuie spus că, tot ca urmare a solicitărilor venite de la cetățeni am decis reamenajarea unui parc nou în Grădina Publică, întrucît cel existent, la intrarea principală, era supraaglomerat. Și acesta va deveni funcțional în foarte scurt timp”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, în urma expertizei tehnice efectuate în 2018 cu privire la siguranța în exploatare a locurilor de joacă din municipiul Bârlad, s-a constat că cele mai multe echipamentele de joacă din parcurile orașului prezintă uzură avansată la structura de rezistență iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor. În acest context, s-a procedat la achiziția și montajul de echipamente de joacă autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copii cu vârstre între 3 și 14 ani, copiii cu dizabilități și adulți (aparate fitness). Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local. Reamenajarea și modernizarea celor două locuri de joacă, precum și amenajarea parcului nou din Grădina Publică este o investiție în valoare de circa 150.000 lei, cu TVA iar lucrările sunt realizate de SC Dupex SRL Sebeș, județul Alba.

           Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

La Mulți Ani, Pompierilor Români!

13

Septembrie

 logo 

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, cu ocazia Zilei Pompierilor din România

„Astăzi este un moment special, când onorăm, cu respect, eroismul tuturor pompierilor militari.

Profesionalismul și abnegația cu care își îndeplinesc misiunile fac, și acum, din pompierii români adevărați continuatori ai tradițiilor de glorie ale aceestei arme, pecetluite încă de pe 13 septembrie 1848, în Dealul Spirii.

 Dragi pompieri,

 Pentru că aveți mai mult decât o meserie, pentru că v-ați dedicat vocației de a vă pune în slujba celorlalți și de a salva vieți, vă prețuim! Sunteți, de cele mai multe ori, ultima șansă pentru cei aflați în pericol. Rolul pe care vi l-ați asumat în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă și în protejarea mediului înconjurător este unul nobil. De aceea, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru dificila dumneavoastră activitate, vă mulțumim! La ceas aniversar, vă îndemn să fiți mândri de înaintașii voștri şi să nu uitaţi că nimic nu este mai onorant decât să fii în serviciul semenilor!

De Ziua Pompierilor din România, mulţumirile, aprecierea şi recunoştinţa noastră se îndreaptă către dumneavoastră!

La mulţi ani!” – av. Dumitru Boroș, Primarul Municipiului Bârlad

Constructor pentru Asflatarea a 9 Străzi

10

Septembrie

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 10.09.2019

A fost desemnat constructorul care va asfalta primele 9 străzi din Bârlad

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, oficial, de ieri, 09.09.2019, se cunoaște numele constructorului care va asfalta primele nouă străzi (din cartierele Cotu Negru și Deal), dintr-un pachet mai amplu, care cuprinde 29 de artere locale.

Este vorba despre societatea Viacons Rutier SRL Huși, care în foarte scurt timp urmează să semneze contractul de peste 10 milioane lei cu beneficiarul, în speță Municipiul Bârlad.

Cele nouă străzi care vor intra la asfaltare sunt:

 1. STRADA GHEORGHE EMANDI
  • Lungime- 1.091,00 ml;
  • Parte carosabilă: 6,00 ml;
  • Trotuar: 2 x 1,20 ml lățime;
  • Străzi laterale: 4 – amenajate pe lungimea a 15 m fiecare, în suprafață totală de 221,00 mp;
 2. STRADA CERBULUI
  • Lungime- 1.667,00 ml;
  • Parte carosabilă: 6,00 ml;
  • Trotuar: 2 x 1,40 ml latime;
  • Străzi laterale: 9 – amenajate pe lungimea de 15 m fiecare, în suprafață totala de 765,00 mp;
 3. STRADA CONSTANTIN BRÂNCOVEANU
  • Lungime- 344,00 ml;
  • Parte carosabilă: 3,50 ml;
  • Străzi laterale: 1 – amenajată pe lungimea de 15 m, în suprafață totala de 52,50 mp;
 4. STRADA AUREL VLAICU
  • Lungime- 362,00 ml;
  • Parte carosabilă: 4,00 m pentru 40 ml / 5,50 m pentru 322 ml;
  • Trotuar: 2 x 1,00 ml lățime;
  • Străzi laterale: 1 – amenajată pe lungimea de 15 m, în suprafață totală de 45,00 mp;
 5. STRADA MUZELOR
  • Lungime- 344,00 ml;
  • Parte carosabilă: 4,00 ml;
  • Trotuar: 2 x 1,00 ml lățime;
  • Străzi laterale: 2 – amenajate pe lungimea a 15 m fiecare, în suprafață totală de 105,00 mp;
 6. STRADA ȘTEFAN NEAGOE
  • Lungime- 242,00 ml;
  • Parte carosabilă: 4,00 ml;
 7. STRADA ION CODRESCU
  • Lungime- 391,00 ml;
  • Parte carosabilă: 4,00 m pentru 340 ml / 3,00 m pentru 51 ml;
 8. STRADA GRIVIȚEI
  • Lungime- 185,00 ml;
  • Parte carosabilă: 3,50 ml;
 9. STRADA OPANEZ
  • Lungime- 423,00 ml;
  • Parte carosabilă: 3,50 ml;

„După o perioadă destul de îndelungată de contestații și analizare a contestațiilor depuse, în sfârșit putem spune că avem un constructor pentru asfaltarea celor nouă străzi. Este o veste mare pe care o așteaptă sute de oameni, în special de pe străzile pe care nu a existat asfalt niciodată. Mă refer în special la străzile Gheorghe Emandi și Opanez, de unde am primit zeci și zeci de solicitări să intervenim. Iată că acum lucrurile au început să se miște și apreciem că în foarte scurt timp vom semna contractul și imediat după această operațiune vom emite și ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Termenul de execuție a lucrării este de 24 de luni. Investiția va fi suportată de la bugetul local, în parte, iar diferența (4.721.329 lei) va fi acoperită de economia făcută la împrumutul contractat pentru lucrările de canalizare din cartierele Munteni și Podeni.

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

aspect asfalt

Licitație Proiectare Spital Nou Bârlad

5

Septembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 05.09.2019

Încă un pas pentru un spital nou la Bârlad!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că pe data de 03 septembrie 2019 a fost publicat pe SICAP anunțul cu numărul CN1014686, privind contractarea de „Servicii de proiectare și asigurarea asistenței tehnice pentru obiectivul de investiții „Construire corp nou la Spitalul Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad”.

În acest fel, Municipiul Bârlad, în calitate de autoritate contractantă, mai face un pas pentru construirea unui nou corp de spital, în care urmează să fie mutate secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie I și II și Psihiatrie, care în prezent funcționează în spații improprii.

„După cum se știe, noul corp de clădire, care va fi construit la sud de Pavilionul Administrativ al spitalului, este prevăzut cu subsol cu adăpopst antiaerian, parter și patru etaje, dar și cu un heliport. Fiind vorba despre o clădire aparte, avem nevoie de servicii de proiectare și asistență tehnică de specialitate. Prin publicarea acestui anunț mai facem un pas spre realizarea obiectivului și sperăm ca până cel târziu pe data de 9 decembrie să avem un proiectant câștigător și să avem un contract semnat. Sănătatea rămâne un domeniu prioritar pentru mine, motiv pentru care niciun efort nu va fi prea mare pentru realizarea acestui obiectiv, mai ales că mutarea celor trei secții este unul din punctele Planului de conformare al spitalului, în vederea menținerii clasificării ca spital de urgență”, a declarat primaru Dumitru Boroș.

Valoarea contractului se ridica la suma de 1.515.000 lei, fără TVA, sumă provenită din bugetul local. Termenul limita de depunere a ofertelor este 9 octombrie 2019 iar evaluarea tehnică și financiară a ofertelor va dura până pe 9 decembrie 2019. Durata contractului este de 36 de luni. Investiția totală în viitorul corp de spital are o valoare de 65.102.240 lei, cu TVA. Clădirea va găzdui secțiile Pneumologie (50 paturi acuți, 50 paturi TBC adulți și 10 paturi copii), Psihiatrie (75 paturi), Boli Infecțioase (59 paturi), Neurologie (45 paturi), Dermatologie (15 paturi), Medicină Internă Cronici (25 paturi), Oncologie (15 paturi), un Laborator BK, un punct farmaceutic, unul radiologic, un birou de internare și spitalizare de zi aferentă secțiilor.

 

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Invitație Festival „George Enescu”

5

Septembrie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 05.09.2019

Festivalul Internațional „George Enescu”, un festival pentru toți bârlădenii

 

Toți iubitorii muzicii clasice sunt invitați, astăzi, 05 septembrie 2019, începând cu ora 18.00, în parcul Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad, pentru a asista, în premieră, la un recital extraordinar susținut de Camerata Regală și violonista Rebekka Hartmann, care vor concerta în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.

Recitalul va fi susținut în sala teatrului local, însă, având în vedere numărul limitat de locuri (300), oricine va dori să îl urmărească trebuie doar să vină în fața instituției unde va fi instalat un ecran, pe care va fi proiectat întregul spectacol. Evident, și sonorizarea va fi de înaltă calitate, respectând standardele înalte ale festivalului.

„Invitația o lansăm ca urmare a numărului foarte mare de cereri de bilete pentru acest  spectacolul, desfășurat în premieră la Bârlad, în cadrul prestigiosului Festival „George Enescu”. Practic, oricine va dori poate veni în parcul teatrului pentru a urmări întregul concert, în condiții foarte de bune. Este un eveniment care ne onorează și pe care trebuie să îl marcăm așa cum se cuvine, având în vedere că se adresează unui segment de public care a început să fie din ce în ce mai mare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pentru spectatorii din afara sălii de spectacole s-au pregătit deja alte 350 de locuri pe scaune.

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sume Suplimentare pentru Învățământ și Sănătate

30

August

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 30.08.2019

Decizii luate la nivel local, cu impact major asupra locuitorilor Bârladului

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad din luna august, care a avut loc vineri, 30.08.2019, la nivel local s-au luat a luat o serie de decizii cu impact major pentru bârlădeni.

Astfel, începând cu anul școlar 2019-2020, bursele acordate elevilor bârlădeni din învățământul preuniversitar de stat au fost majorate după cum urmează: bursele de performanță sunt în cuantum de 150 lei/beneficiar (80 lei/beneficiar valoare veche), cele de merit sunt de 90 lei/beneficiar (60 lei/beneficiar valoare veche) iar cele de studiu și de ajutor social au acum o valoare de 80 lei/beneficiar (50 lei/beneficiar valoare veche). La nivelul Municipiului Bârlad, în total, 824 de elevi vor beneficia de cele patru categorii de burse iar efortul bugetar lunar pentru plata acestora este de 75.450 lei.

Tot de la bugetul local și tot pentru susținerea și funcționarea sistemului educațional local se vor mai aloca și peste 570.000 lei. Banii vor ajunge, după cum urmează, la următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (15.000 lei), Școala gimnazială „George Tutoveanu” (9.000 lei), Școala gimnazială „Stroe S. Belloescu” (69.130 lei), Grădinița cu program prelungit nr. 8 (15.500 lei), Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” (90.000 lei), Școala gimnazială „Iorgu Radu” (4.500 lei), Școala gimnazială „N. N. Tonitza” (68.000 lei), Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” (107.570 lei), Școala gimnazială „Vasile Pârvan” (107.000 lei), Grădinița cu program prelungit nr. 2 (14.000 lei) și Școala gimnazială „Principesa Elena Bibescu” (73.000 lei).

În fine, și Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” va primi bani din bugetul local, respectiv peste 550.000 lei, necesari funcționării și efectuării unor lucrări de întreținere și reparații. Din această sumă, câte 200.000 lei vor fi alocați pentru repararea acoperișurilor clădirilor TBC și Spital Nou iar de 150.000 lei vor fi achiziționate paturi noi pentru unitatea sanitară.

„Intervenția financiară în cele două domenii de activitate, respectiv sănătate și învățământ,  a fost posibilă ca urmare a creșterii unor încasări la bugetul local. Din aproape 1,8 milioane lei creștere la încasări, am decis să rectificăm bugetul local și să alocăm peste 1,2 milioane lei sănătății și învățământului. Este un pas spre normalitate și, așa cum am mai spus, vom acționa la fel ori de câte ori ne va permite bugetul local, întrucât, pentru mine, cele două sectoare sunt extrem de importante, dacă nu chiar cele mai importante, fiind o prioritate a mandatului meu”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

Informari Poliția Locală Bârlad 30.08.2019

30

August

logo

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL BÂRLAD

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BÂRLAD

POLIȚIA LOCALĂ BÂRLAD

 

INFORMARE 30.08.2019

În ziua de 29.08.2019, personalul Poliției Locale Bârlad, în cooperare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, a desfășurat activități de defluire a traficului rutier, a luat măsuri de limitare a accesului autovehiculelor în zona în care a fost amenajat „bâlciul anual”, a supravegheat zona de nord destinată staționării vehiculelor cu tracțiune animală ce aparțin cetățenilor din comunele limitrofe.

La ora 15:30, doamna Aramă Mihaela, agent al Poliției Locale, în cadrul Biroului de ordine publică, aflată în timpul serviciului la Incubatorul și Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad,  a auzit strigătele unor copii aflați pe drumul către digul de protecție a Râului Bârlad. Când a ajuns în apropierea acestora, agentul a constatat că dinspre comuna Zorleni veneau, cu o „platformă” trasă de un cal, un bărbat, o femeie și câțiva copii. În dreptul unui podeț, care permite trecerea peste un canal cu apă și multă vegetație, aceștia au observat un bărbat, căzut în apă. Realizând că este în pericol, au sărit în ajutorul lui. Tatăl copiilor s-a folosit de hățurile calului pentru a-l scoate din apă, ajutat de membrii familiei sale, care totodată strigau după ajutoare.

În cele din urmă a fost scos din apă M.G., de 32 ani, din com. Banca. Nu a fost coerent și nu a oferit lămuriri cu privire la împrejurările în care a ajuns în canal. Agenta Poliției Locale Bârlad a solicitat prin S.N.A.U.U. 112 intervenția unui echipaj medical, care în scurt timp a preluat victima în vederea acordării de îngrijiri.

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș și conducerea Poliției Locale adresează mulțumiri domnului B.I., de 41 de ani, din com. Zorleni, jud. Vaslui, precum și persoanelor care-l însoțeau, pentru curajul de care au dat dovadă și ajutorul oferit unui om care, fără intervenția lor, era în pericol de a-și pierde viața.

INFORMARE 30.08.2019 (II)

 În ziua de 27.08.2019, doi agenți din cadrul Poliției Locale Bârlad – Biroul Ordine Publică și Pază a Bunurilor, care se aflau în misiune de patrulare mobilă în apropierea Cimitirului „Eternitatea”, au observat o persoană de sex masculuin întinsă pe spațiul verde, pe trotuar.

Deodată, un tânăr s-a apropiat și s-a aplecat asupra celui culcat pe sol, după care s-a îndepărtat în grabă. Polițiștii locali au procedat la prinderea acestuia, iar în urma verificărilor efectuate a fost identificat și condus la sediul Poliției Locale.

Fiind efectuat controlul corporal, au fost descoperite două telefoane mobile, cu privire la unul dintre acestea I.I., de 23 de ani, din mun. Bârlad, a recunoscut că l-a furat din buzunarul bărbatului culcat pe iarbă.

 

INFORMARE 30.08.2019 (III)

În ziua de 29.08.2019, pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de menținere a ordinii și liniștii publice și defluire a traficului rutier, în perimetrul în care a fost amenajat „bâlciul anual”, polițiștii locali au găsit un portofel din material textil, în care se aflau mai multe bancnote, înscrisuri și documente ale posesorului.

S-a stabilit că persoana căreia aparține portofelul provine dintr-o comună din apropierea municipiului Bârlad. Aceasta va fi invitată, astăzi, 30.08.2019, la Poliția Locală Bârlad pentru a-i fi restituite bunurile.

 

DIRECTOR   EXECUTIV

Vasile Chelaru

57101513_2138999646195278_104519523796779008_n

Stadiu Șosea Centură Bârlad

28

August

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 28.08.2019

 Stadiul la zi al Proiectului „Varianta de ocolire a Bârladului”

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, odată finalizată etapa de proiectare a obiectivului de investiții „Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, au demarat primele acțiuni privind execuția lucrării.

Astfel, în aceste zile, la nivelul Municipiului Bârlad, urmare a unei solicitări venită din partea constructorului, s-au început demersurile pentru identificarea a cel puțin două depozite de pământ pentru realizarea umpluturilor necesare traseului viitoarei șosele ocolitoare. În plus, din zonele indicate deja de specialiștii Primăriei Municipiului Bârlad s-au prelevat și probele necesare, astfel încât să se poată stabili dacă depozitele pot intra în exploatare sau nu.

„Acum, proiectul se află în etapa organizării de șantier, din care face parte și identificarea depozitelor pentru umpluturi. Am avut în vedere în principal zona de nord și sud a orașului, întrucât vorbim de cantități mari de pământ care vor trebui transportate cu foarte multe camioane și nu dorim ca acestea să afecteze intrastructura și așa foarte șubredă a orașului. În plus, ieri am fost informați că s-a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru proprietățile de pe coridorul variantei de ocolire, lucru care nu poate decât să ne bucure, întrucât înseamnă că lucrările pot începe în orice moment. Este, cu siguranță, cel mai așteptat obiectiv de invesiții al Bârladului, pe care fiecare dintre noi îl așteptăm de foarte multă vreme…!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că termenul de execuție a lucrării este de 22 luni, de la momentul începerii sale iar aceasta are un termen de garanție de 5 ani. Potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 DSC_1285

Igienizare Loc Picnic Prodana

27

August

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 27.08.2019

A început reamenajarea Zonei „Prodana”!

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de luni, 26 august, a dispus demararea unor ample lucrări de igienizare a Zonei „Prodana”, unde, printre altele, se va amenaja și primul loc de picnic din localitate.

Lucrările sunt efectuate de angajații Serviciului Sere, Spații verzi, din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad, și presupun, în această primă fază, igienizarea aleilor pietonale către Lacul „Prodana” și toaletarea vegetației lemnoase existente care prezintă pericol de prăbușire. Ulterior, în cadrul programului de plantări de toamnă, în zonă se vor sădi arbori și arbuști tineri, în scopul reamenajării unei zone verzi mai atractive pentru odihnă și recreere.

„Lucrările de acum au ca scop principal refuncționalizarea zonei și înlăturarea pericolului pentru populație pe care îl reprezentau arborii uscați. În paralel cu acest obiectiv, demarăm și înființarea primului loc de picnic din oraș, care va fi dotat, inițial, cu două grătare și două foișoare. De asemenea, în toată zona pe care o vom igieniza se va monta mobilier urban, respectiv bănci și coșuri de gunoi, dar avem în intenție să amenajăm și un mic loc de joacă pentru copii. Evident, având în vedere că, în special pe malul sudic, în zona debarcaderului, nu s-au mai făcut lucrări de întreținere sau reparație de zeci de ani, și aleea principală va fi reabilitată în totalitate. După cum se vede, acum toată zona este într-o stare deplorabilă și trebuia să intervenim, măcar în limita posibilităților financiare actuale. Este, totodată, și o dorință mai veche a bârlădenilor, care vor să se bucure iar de această zonă, atât cât se poate, până când va apărea vreo axă de finanțare pe care să o putem accesa pentru a reabilita „Prodana” în întregime”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea toatală a lucrărilor de igienizare și dotare a zonei de picnic „Prodana” se ridică la 50.000 lei. În scurt timp vor începe lucrări de amenajare și în alte două zone pentru picnic din Bârlad, respectiv în Grădina Publică, în partea de vest, zona „Trei Fântâni” (un foișor și un grătar) și în zona Pădure „11 iunie” – Zona Poligon (două grătare și două foișoare).

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Igienizare Blocuri Locuințe Sociale

26

August

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 26.08.2019

Lucrări de igienizare la blocurile de locuințe sociale din Bârlad

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, urmare a mai multor solicitări venite de la persoane care ocupă locuințe sociale au demarat lucrări de igienizare la toate imobilele din localitate care au această destinație.

Astfel, zilele acestea se află în desfășurare acțiuni de igienizare la imobilul de locuințe sociale de pe strada Victor Ion Popa (bloc CFR), unde s-au finalizat lucrările de reparații pe casa scării și pe holuri, urmând a fi efectuate cele de văruit și vopsitorie a stoleriei și balustradelor. De asemenea, a fost reparată în totalitate și fațada degradată a imobilului.

„În foarte scurt timp vor începe și lucrări de reparații la instalații și la subsolul aceluiași imobil. Acestea se vor desfășura în paralel cu lucrările de reparații similare pe care le-am bugetat și pentru imobilele de locuințe sociale de pe străzile Alexandru Vlahuță și Căpitan Grigore Ignat. Aici mai sunt de făcut, în plus, și reperații la acoperișuri, problemă care există și la blocul ANL de pe strada Lirei, unde, de asemenea, se va interveni cât mai curând posibil. Sunt probleme pe care oamenii ni le-au sesizat în număr foarte mare, având în vedere că la imobilele în cauză nu s-a intervenit de mai mult timp și, în plus, am avut și o vară capricioasă, cu foarte mult ploi. De asemenea, sesizări am primit și de la mai mulți locuitori de pe segmentul sudic al străzii Decebal, unde se lucrează la canalizare și unde actualmente se caută soluții tehnice pentru racordarea tuturor locuințelor. În acest caz lucrările vor fi de o durată mai mare, însă nicio locuință de pe această stradă nu va rămâne neracordată la canalizare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea toatală a lucrărilor de reparații și igienizare la cele patru imobile menționate se ridică la 225.000 lei.

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad