TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Hotarare primarie Bd ENGLEZA-brosura

Hotarare primarie Bd ITALIANA-brosura

Hotarare primarie Bd SPANIOLA-brosura

Hotarare primarie Bd FRANCEZA-brosura

Măsuri de Ordine Finala Superligii la Rugby 25.05.2019

21

Mai

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 21.05.2019

 Finalele Superligii la Rugby, evenimentul rugbystic al anului, la Bârlad

 Reguli și măsuri!

 Având în vedere importanța și amploarea evenimentului care va avea loc pe data de 25 mai 2019, cu începere de la ora 11.00, când pe Stadionul „Rulmentul” din Bârlad se vor disputa cele două finale ale Superligii la Rugby, astăzi, comisia de siguranță publică convocată de Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a luat o serie de decizii – în baza legilor în vigoare – menite a asigura o desfășurare corespunzătoare a acțiunii.

Aceste sunt:

  1. Accesul auto, pentru autovehiculele spectatorilor, va fi interzis în incinta Bazei „Rulmentul”, cu excepția celor ale organizatorilor, staff-ului și reprezentanților autorităților publice locale și centrale;
  2. Cei care vor dori să ajungă la stadion pentru a asista la cele două finale o pot face cu mijloacele de transport în comun, care își vor prelungi ruta de capăt de linie până în zona drumului de acces spre stadion (Sere-Restaurant „Galamar”);
  3. Spectatorii care, totuși, vor veni cu propriile autoturisme, nu vor putea staționa decât pe partea dreaptă a drumului de acces spre stadion, în limita locurilor disponibile, pentru a se asigura cel puțin un sens liber pentru mașinile de intervenție;
  4. Accesul pe stadion cu băuturi alcoolice, în stare de ebrietate, cu substanțe interzise sau materiale pirotehnice va fi strict interzis. Se vor efectua controale.
  5. Accesul spectatorilor în tribune se va face doar prin intrările de nord și sud, nu și prin zona vestiarelor (intrarea principală).

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

60964523_2189738907995595_4757423973996691456_n

Hartă Acces Public Cupa “Titi Aur” – 12.05.2019

9

Mai

20190512cupatitiaurharta (1)

ZCB 2019 – „Les Fleurs du bien” – Alexandra Fits & Mariana Pachis – 06.05.2019

7

Mai

 

 

ZCB 2019

6

Mai

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 06.05.2019

 Zilele Culturale ale Bârladului, în plină desfășurare

Ediția 2019 a Zilelor Culturale ale Bârladului a ajuns la cea de-a patra zi, după ce evenimentul a fost deschis, vineri, 3 mai, de o conferință de presă care a precedat „Cupa de gimnastică Andreea Răducan” iar în centrul cultural-istoric al municipiului au avut loc mai multe spectacole în aer liber.

Astfel, încă de vineri, 03 mai, de la ora 18.00, bârlădenii au fost invitați la un spectacol susținut de Asociația „Soul Music Art” și soliștii Mitriță Crețu, Lenuța Burghilă și Ionuț Fulea și taraful. Ansamblul „Plăieșii” din Chișinău a încheiat prima seară de specacole, cu un recital demult așteptat de bârlădeni. Cea de-a doua zi a Zilelor Culturale fost deschisă de „Anuala artiștilor bârlădeni”, la Galeriile de artă „N. N. Tonitza”, iar seara de spectacole în aer liber a continuat cu recitalurile artiștilor Dan Cernăvodeanu și Lidia Buble. În fine, ultima zi a săptămânii trecute, a început, de la ora 10.00, cu Festivalul Interjudețean de Folclor pentru elevi „Tradiții și obiceiuri” și s-a terminat cu o serie de spectacole muzical-coregrafice susținute de ansambluri folclorice din zona Bârlad, precum și cu reprezentațiile artistului Ștefan Enășel și Formației „Zdob și Zdub”.

Tot duminică, la finalul a două zile pline de competiție, în cadrul unei noi ediții a Cupei „Andreea Răducan”, Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, i-a adresat celebrei gimnaste mulțumiri publice pentru implicare, dar mai ales pentru că a ales orașul natal pentru desfășurarea unei întreceri sportive devenite de-acum tradiție.

„Vreau să le mulțumesc tututor celor care s-au implicat în această nouă ediție a Cupei „Andreea Răducan”. Mă refer aici la sportivi, antrenori, arbitri, părinți și sponsori, fără de care această extraordinară competiție nu ar fi putut fi realizată. Evident, toată considerația noastră se îndreaptă și spre bârlădeanca Andreea Răducan, un model neobosit de sportivitate și caracter în gimnastica locală și națională, precum și în viața de zi cu zi. Faptul că Andreea a ales municipiul Bârlad pentru această competiție – când ar fi putut să o organizeze în orice alt oraș al țării – demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că ea nu a uitat nicio clipă de unde a plecat și că se simte bine acasă, ori de câte ori revine”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În semn de mulțumire pentru sprijinul acordat pe plan local pentru desfășurarea întrecerii, cunoscuta gimnastă l-a invitat pe primarul Dumitru Boroș și pe viceprimarul Roxana Miron-Feraru să premieze o parte din sportivele care au urcat pe podiumul competiției.

Zilele culturale continuă și astăzi, de la ora 20.00, la Pavilionul Muzeal „Marcel Guguianu”, unde va avea loc spectacolul „Les fleurs du bien – De la Maria Tănase la Edith Piaf”, susținut de Alexandra Fits. Ziua de 7 mai va debuta, de la ora 11.00, cu „Dialogul Artelor”, de la Academia Bârlădeană, cu participarea lui Lucian Vasiliu și Dragoș Pătrașcu. De la ora 18.30 la Cinematograful „Victoria” va avea loc, tot marți 7 mai, Conferința „De la scenografie, la regie” și „Retrospectiva Cineacordeon – de la filmul mut, la musical”, cu participarea lui Emy Drăgoi Band și a Medeei Marinescu. Programul complet al acestei săptămâni poate fi consultat aici: http://www.primariabarlad.ro/?p=40893

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

 

 

 

 

ZCB 2019, Concert „Plăieșii”- 03.05.2019

4

Mai

Finale Superligă Rugby, la Bârlad!

3

Mai

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 03.05.2019

Bârladul, gazdă a finalelor Superligii la Rugby

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în premieră, localitatea va găzdui, pe 25 mai 2019, cel mai important eveniment rugbistic la nivel național, respectiv cele două finale ale Superligii la Rugby, ediția 2018-2019.

Decizia a fost luată de Colegiul Director al Federației Române de Rugby și vine ca o recunoaștere a eforturilor depuse de administrația locală bârlădeană pentru susținerea sportului cu balonul oval.

„Oportunitatea organizării acestor finale are ca fundament tradiția pe care rugbyul o are în această zonă, dezvoltarea continuă și perspectivele pe care Bârladul le etalează pe harta rugbyului romanesc. Îmbunătățirea infrastructurii, susținerea autorităților publice locale și publicul cunoscător al acestui sport sunt elemente care creează premisele organizării unui eveniment sportiv reușit. Vă mulțumim pentru colaborare și sperăm ca împreună să oferim iubitorilor de rugby din Bârlad momente memorabile în compania celor mai bune echipe de rugby din România”, se arată într-o adresă oficială a Federației Române de Rugby.

Prin urmare, pe data de 25 mai 2019, la Bârlad vor poposi cele mai bune patru formații ale momentului, respectiv CSM București, CSA Steaua București, Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare, care, în funcție de rezultatele din ultima etapă, vor juca finala mare și finala mică a Superligii la Rugby.

Primarul Dumitru Boroș mai informează și că, până pe 25 mai lucrările de reamenajare la Stadionul Municipal de Rugby, demarate anul trecut, vor continua și se vor finaliza. Deja au fost reabilitate interioarele clădirii stadionului, birourile staff-ului, inclusiv cel al conducerii Clubului de Rugby „Rulmentul”, vestiarele și dușurile oaspeților și gazdelor, vestiarele oficialilor și arbitrilor. De asemenea, s-au reabilitat holurile și a fost montată stolerie din termopan la toate încăperile. În plus, copertina stadionului – o veritabilă emblemă a rugby-ului local – a fost înlocuită.

„În total, pentru interioarele stadionului s-a alocat suma de 163.000 lei iar pentru copertină și bănci pentru spectatori au fost cheltuiți 210.000 lei. Am investit într-un sport cu tradiție în oraș și cu foarte mare priză la public. Din momentul în care municipiul Bârlad a fost declarat „Oraș al Rugbiului”, am acordat o atenție aparte susținerii acestui sport. Faptul că, acum, Federația ne-a ales în detrimentul municipiilor mari ale țării să organizeze în Bârlad finalele Superligii ne onorează și ne demonstrează că am făcut alegerea bună când am decis să susținem rugby-ul local și să investim în tinerii de valoarea care continuă că activeze aici. Sperăm pe o participare pe măsură din partea publicului, mai ales că la Bârlad vor veni cei mai buni jucători de rugby ai momentului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cele două finale ale Superligii vor fi televizate. Pe teren vor evulua nu mai puîin de 12 jucători din Bârlad, actualmente legitimați la cele patru formații, inclusiv cunoscutul rugbist Ovidiu Tonița, totular la CSM București.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

Lucrări de Igienizare la Spitalul Bârlad

25

Aprilie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 25.04.2019

Lucrările de igienizare la Spitalul „Elena Beldiman” continuă

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, recent, s-au finalizat lucrările de igienizare la primele două etaje ale clădirii principale a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” și în scurt timp vor demara lucrări similare la nivelele III și IV.

În acest fel, primarul Dumitru Boroș continuă politicile de susținere a spitalului, alocând de la bugetul local suma de 700.000 lei. Ca și în cazul primelor două nivele ale clădirii unității sanitare, banii vor fi folosiți pentru înlocuirea stoleriei existente cu geamuri și uși termopan, zugrăveli, montaj de linoleum special pentru spații sanitare și recompartimentarea unor încăperi.

„Valoarea totală alocată, din bugetul local, în perioada 2016-2019, Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” pentru astfel de lucrărie și pentru cheltuieli de susținere financiară este de aproximativ 5.000.000 lei. Este cea mai mare sumă alocată spitalului în ultimii ani, după ce managementul defectuos de până acum a generat o criză fără precedent, instituția fiind amenințată chiar și cu declasificarea. În continuare vom privi nu multă atenție spre instituție și, atât cât se va putea, o vom susține financiar, chiar dacă vom continua să facem sacrificii, în condițiile în care nevoile orașului sunt foarte mari și este nevoie de investiții urgente și în extinderea rețelei de apă, de canalizare, în infrastructură și altele”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Anunțul de atribuire a lucrărilor de igienizare pentru nivelele III și IV va fi publicat pe SICAP în mai puțin de o săptămână.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

Două Sere Noi Funcționale

22

Aprilie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 22.04.2019

Două sere noi, funcționale din Duminica Floriilor

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de astăzi, două dintre serele Serviciului de Gospodarire, au devenit complet funcționale, după ce una a fost amenajată în totalitate (pe o suprafață de 450 metri pătrați) iar cealaltă a fost reabilitată (cu o suprafață de 210 metri pătrați). Ambele vor funcționa la standarde europene și au fost inaugurate în Duminica Floriilor.

Astfel, sera cea nouă este de sistem modular, prevazută cu ventilație automată și sistem de irigare prin picurare, ceea ce o face incomparabil mai eficientă decât cele actuale. Investiția pentru acest obiectiv s-a făcut în două etape, respectiv cea de achiziție (130.000 lei) și cea de montaj (20.000 lei).

În paralel, s-au desfășurat lucrări și la reabilitarea unei sere mai mici, care se afla într-un stadiu avansat de degradare. Investiția pentru acest obiectiv (20.000 lei) a presupus reparații capitale și montaj arcade, care au fost ulterior acoperite cu folie din polietilenă, special concepută pentru astfel de construcții.

„Din această primăvară, personalul serviciului care va exploata aceste obiective, le poate folosi la capacitate maximă. În acest fel am reușit să creștem suprafața de producție a materialului saditor, pentru înfrumusețarea orașului, produs în serele proprii. În plus, investiția la cele două obiective va crește și eficiența economică a activității serelor, dar va îmbunătăți considerabil și condițiile de cultură pentru plante și implicit cele de lucru pentru angajații de aici”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

La deschiderea celor două obiective, precedată de un ceremonial religios, au participat consilieri locali și mai mulți angajați ai Serviciului de Gospodărire, precum și câțiva invitați din localitate.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

Vizita Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasador al SUA în România

21

Aprilie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 21.04.2019

Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, în vizită la Bârlad

Vineri, 19 aprilie 2019, Municipiului Bârlad a primit vizita Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Înaltul oficial a vizitat câteva obiective din localitate și a fost primit la Primăria Municipiului Bârlad de către primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Roxana Miron-Feraru și mai mulți consilieri locali.

Programul Excelenței Sale Hans Klemm în municipiu a debutat cu o vizită la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, unde s-a întâlnit cu elevi și cadre didactice ale instituției. A urmat apoi o vizită la Primăria Municipiului Bârlad, care a durat circa 45 de minute. În tot acest timp, primarul Dumitru Boroș i-a prezentat distinsului oaspete, pe scurt, localitatea, l-a invitat să scrie în Cartea Municipiului Bârlad și i-a înmânat o plachetă în semn de recunoștință pentru onoarea pe care le-a făcut-o bârlădenilor incluzând și localitatea noastră în itinerariul vizitei sale prin județ.

„Am primit cu deosebită onoare vizita Excelenței Sale Hans Klemm, căruia i-am mulțumit că a ales să se oprească și în municipiul Bârlad, cu ocazia vizitei oficiale pe care a făcut-o în județul Vaslui, însoțit de doamna viceprim-ministru Ana Birchall, domnul deputat Adrian Solomon și domnul secretar de stat Tudor Buzatu. Excelența Sa a asigurat, dacă mai era nevoie, de relații diplomatice excelente între Statele Unite și România, context în care a vorbit, și la Bârlad, despre continuarea parteneriatelor, pe toate planurile, dintre țările noastre. Lucru care nu poate decât să ne bucure, având în vedere că printre aceste parteneriate se numără inclusiv investițiile americane în capitalul socio-cultural al României. Pornind de aici, în ce privește strict Bârladul, i-am propus Excelenței Sale, care a și acceptat, să ne sprijine în reluarea relațiilor de prietenie cu orașul Flemington, din New Jersey, cu care suntem înfrățit încă din anul 1993, dar cu care am pierdut legăturile de ceva vreme”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Vizita Înaltului oficial american s-a terminat, în jurul orei 19.00, cu un periplu la Muzeul „Vasile Pârvan” și la Pavilionul muzeal „Marcel Guguianu”.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

 

Debut Lucrări Decolmatare-Igienizare Valea Seacă

18

Aprilie

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 18.04.2019

Igienizarea și decolmatarea albiei Pârâului Valea Seacă, îngreunată de unii localnici

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, urmare a unor demersuri inițiate de la nivel local încă de acum un an, recent au început lucrările de decolmatare și igienizare a albiei Pârâului Valea Seacă.

Astfel, de aproape o lună, personalul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, care are în administrare sectorul albiei cursului de apă Valea Seacă care treversează municipiul Bârlad, lucrează, de la confluența acestui pârâu cu Râul Bârlad, spre amonte. În prezent, utilajele ABA Prut-Bârlad mai au de parcurs o distanță de circa 300 metri până la intrarea în zonele locuite, respectiv Podul de Fier. Numai că operațiunile de decolmatare și igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia pârâului din anul 1973) ar putea intra în impas, întrucât utilajele de la Apele Române întâmpină dificultăți majore în a-și face treaba din cauza construcțiilor ridicate de unii localnici chiar pe digul pârâului.

„Unii cetățeni și-au amenajat împrejmuiri și chiar au ridicat imobile inclusiv pe dig, motiv pentru care administratorul face apel la populație, prin intermediul nostru, să înțeleagă urgența demersului și să faciliteze accesul utilajelor pe albia râului. Ar fi păcat ca, după un an de diligențe când în sfârșit am reușit să găsim înțelegere și resurse la cei de la ABA, cu toții să ne vedem în situația de a nu se putea finaliza operațiunea. În ce ne privește, l-am asigurat pe administratorul albiei pârâului de tot sprijinul nostru și vom depune și noi eforturi pentru a convinge localnicii să asigure toate condițiile de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad