Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

ANUNT COLECTIV

15

Octombrie

ANUNT LICITATIE PATINOAR

10

Octombrie

ANUNT COLECTIV

9

Octombrie

ANUNT LICITATIE

9

Octombrie

CONSILIUL LOCAL BARLAD

ZIUA DE NAȘTERE A TÂRGULUI BÂRLAD

8

Octombrie

Astăzi este ZIUA DE NAȘTERE A TÂRGULUI BÂRLAD. Se împlinesc 610 ani de la prima atestare documentară a localității noastre. Cel care a menționat pentrru prima dată, în acte, numele „BÂRLAD” a fost ALEXANDRU CEL BUN, care, împreună cu tatăl său, ROMAN AL MUȘATEI, primul întregitor al Moldovei, își leagă strâns existența de ISTORIA BÂRLADULUI.
„(…, n.r.) începuturile Bârladului datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea. Următorul izvor care ne oferă detalii cu privire la situația așezării este privilegiul comercial dat la 8 octombrie 1408 de Alexandru cel Bun negustorilor din Liov. Interesant este că Bârladul apare nu numai ca simplu punct de vamă pentru taxarea peștelui adus de polonezi de la Brăila, ci și ca ultimă vamă, alături de Bacău. „Vama de margine” ne introduce într-un subiect controversat ce are legătură cu întinderea țării Moldovei și a puterii domnului acesteia la finele veacului al XIV-lea – începutul secolului al XV-lea. La acel moment credem că formula krainee mîto se referea la ultima vamă înainte de hotar, care presupunem că se afla atunci pe râul Trotuș și pe o linie ce lega Siretul de Prut, undeva la sud de Bârlad. Dacă hotarul țării ar fi fost pe râul Milcov și pe Siret, am fi avut cca. 80 de kilometri neacoperiți de nicio vamă, fapt greu de crezut pentru acea epocă. De altfel, formula „vama de la margine” va rămâne în formularul privilegiilor comerciale cu dublu înțeles: vamă situată chiar la graniță sau ultima vamă înainte de graniță. O excepție o reprezintă, în mod firesc, zona montană, unde între hotar și ultima vamă puteau fi și câteva zeci de kilometri: pe drumul spre Transilvania, ultima vamă era la Moldovița. Taxarea la Bârlad a peștelui pomenită în actul emis la 1408 trebuie privită și din perspectiva apariției și dezvoltării orașului. Prevederea nu este întâmplătoare, căci negoțul cu pește și alte mărfuri aducea venituri importante, atât domniei cât și locuitorilor orașelor. De altfel, peștele apare și în privilegiul dat orașului de Ștefan cel Mare în cca. 1494-1495” („Contribuții la istoria unui vechi oraș al Moldovei: Bârlad”, Laurențiu Rădvan).
În semn de recunoștință, Primăria Bârlad intenționează să realizeze două busturi omagiale, care să îi înfățișeze pe Alexandru cel Bun și tatăl său, Roman al Mușatei!
LA MULȚI ANI, BÂRLAD!

Primarul DUMITRU BOROȘ a Votat!

7

Octombrie

Sâmbătă, 6 octombrie, 2018, în prima din cele două zile de desfășurare ale Referendum-ului Național pentru Revizuirea Constituției, Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, a fost prezent la secția de votare, la care este înscris pe listă, pentru a-și exprima opțiunea.

„Prezența la urne este o ințiativă civică, pe care am folosit-o încă de la Revoluție. Am fost, așadar, participant la toate procesele electorale, pentru că știu că în democrație nimic nu se poate înfăptui decât prin vot. Este foarte important acest concept și de aceea sunt și astăzi prezent în cabina de vot”, a declarat primarul DUMITRU BOROȘ, la ieșirea din secția de votare.

LISTA DEBITORILOR PERSOANE JURIDICE CARE ÎNREGISTREAZĂ OBLIGAȚII FISCALE RESTANTE CĂTRE BUGETUL LOCAL MAI MARI DE 1500 LEI -05.10.2018

5

Octombrie

informare 02.10.2018 PREVENIRE depozitare necontrolată gunoi menajer

3

Octombrie

 

” P.U.D. CONSTRUIRE LOCUINTA P+1E “

3

Octombrie

CENTENAR ION CHIRICUŢĂ 28 SEPTEMBRIE 2018- MUZEUL ,,VASILE PÂRVAN”

2

Octombrie