TURISM

Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

Informare publică 05.11.2018

5

Noiembrie

 

 

logo

 

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

Apreciere și respect pentru veteranii noștri

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, a participat, astăzi, la invitația conducerii Garnizoanei Bârlad, la un ceremonial de acordare a unor distincții pentru doi veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

Distincțiile acordate, în baza deciziei Șefului Statului Major al Apărării, general dr. Nicolae-Ionel CIUCĂ, sunt „Atestat al Șefului de Stat Major al Apărării” pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedit în cel de-Al Doilea Război Mondial și „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, cu prilejul aniversării Zilei Armatei României.  Cei doi veterani de război recompensați sunt colonel (r) Tănase Ion și colonel (r) Velica Ion.

Distincțiile au fost înmânate de către comandantul Garnizoanei Bârlad, colonel Costel-Sorin BALAN și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, împreună cu lt.col. Dan PINTILIE, din partea Centrului Militar Județean Vaslui. Au mai participat col. (r) Vasile ADAM, col. (r) Marin COSTIN și lt. col. (r) Mircea BOTOI, din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Filiala Vaslui.

 

                         Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

 

 

 

 

RAPORTUL INFORMARII ŞI CONSULTARII PUBLICULUI privind avizarea documentatiei ‘PLANUL URBANISTIC ZONAL PENTRU OBTINERE AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTITII – EXTINDEREA SI DOTAREA AMBULATORIULUI DE SPECIALITATE DIN CADRUL SPITALULUI MUNICIPAL DE URGENTA „ELENA BELDIMAN” BARLAD

26

Octombrie

Conferința de presă a Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ – 21.10.2018 (III)

26

Octombrie

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează cetățenii din localitate că, după cum a anunțat încă din campania electorală, își va forma o echipă completă la Primăria Municipiului Bârlad astfel încât să poată depune cât mai multe proiecte cu finanțare europeană.

În ultima sa conferință de presă, primarul Boroș a făcut publică LISTA DE PROIECTE DEPUSE  la finalul sesiunii 2018 și faza în care se află acestea. Aprobarea finanțărilor ar schimba radical fața orașului.

Mai multe informații despre proiecte și faza în care se afă, în expunerea primarului Dumitru Boroș. 

 

 

 

ZIUA ARMATEI ROMANE

25

Octombrie

Dragi Apărători ai Patriei,

Îmi revine mie onoarea de a mă adresa Dumneavoastră, în numele bârladenilor, astăzi, de Ziua Armatei Române.
Mândria de a avea, la Bârlad, o Garnizoană-etalon a Forțelor Terestre Române este un motiv un plus de a vă asigura de tot respectul și admirația noastră. Vorbesc de la sine rezultatele excepționale pe care ofițerii și subofițerii din Garnizoana Bârlad le-au avut, datorită curajului exemplar, în timpul misiunilor internaționale. Momentul 25 octombrie este unul cu o uriașă valoare și chiar de referință pentru cei care poartă cu onoare uniforma militară și chiar pentru întregul popor român. Să cinstim această zi așa cum se cuvine, alături de cei care acum sunt urmașii vitejilor ostași ale căror fapte de arme au întregit acest neam, această națiune. Să nu îi uităm nicicând pe eroii acestui neam și să ne plecăm capetele în fața tuturor celor care au îmbrăcat și încă mai îmbracă haina militară, putrând în suflet devotamentul față de Patrie și Popor.

Cu ocazia Zilei Armatei Române – o sărbătoare a întregii națiuni – urez tuturor militarilor și familiilor acestora un călduros „La mulți ani!” și le urez mult succes în activitatea profesională.

La Mulți Ani, România!
La Mulți Ani, Armata Română!

Cu deosebit respect,
Primarul Municipiului Bârlad,
Av. DUMITRU BOROȘ

ZIUA ARMATEI LA BÂRLAD

25

Octombrie

ANUNȚ PUBLIC – În atenția celor cu documente de identitate expirate sau în curs de expirare.

2

Octombrie

anunt-program-SPCLEP-Bd1

ANUNT COLECTIV

28

Septembrie

NUNTA DE AUR 2018

28

Septembrie

 

 

 

INFORMARE PUBLICA 17 SEPTEMBRIE 2018

17

Septembrie

ZIUA DE CURĂŢENIE NAŢIONALĂ – „Let`s Do It, Romania!”

17

Septembrie

 

logo

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Comunicat de presă 17.09.2018

 

Bârladul, fruntaș la nivel județean de „Ziua Națională și Globală a Curățeniei”

 

Sâmbătă, 15 septembrie, cu ocazia marcării Zilei de Curățenie Națională și Globală „Let`s Do It, Romania!”, Bârladul a participat la acțiune cu un număr record de voluntari (1.489), care au colectat 3.094 saci, însumând aproximativ 25 tone de deșeuri, din peste 17 zone din jurul municipiului Bârlad.

Astfel, din toate orașele județului Vaslui, mobilizarea cea mai bună în ce privește numărul de voluntari și implicit cantitatea de deșeuri colectate a fost în municipiul Bârlad. Mobilizarea a fost posibilă cu sprijinul personalului din unitățile militare din Garnizoana Bârlad, Detașamentul de Pompieri Bârlad, Detaăamentul de Jandarmi Bârlad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, Ocolul Silvic Bârlad, Asociația „Myosotis” România, BiblioVoluntarii de la Biblioteca „Stroe Belloescu”, Asociația „Bună ziua, copii din Romania!”, Asociația Astronomică „Sirius”, Grupul Tineri Ortodocși „Sf. Ecaterina”, „Biker Boys”, dar și al unităților de învățământ: Colegiul Național „Ghe. Roșca Codreanu”, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „V. Pârvan”, Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Școala Gimnazială „Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu”, Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, Școala Gimnazială de arte „N.N.Tonitza”, Grădinița cu P.P. nr. 2. Totodată, la activitate au mai luat parte și alte grupuri informale, precum și participanți individuali. Zonele care au fost curățate de deșeuri au fost: Centrul de Afaceri „Tutova”, Parcul „Mihai Eminescu” și în jurul liceului, Cartier „Deal II” – poligon, zona Cimitir „Eternitatea”, pădurea IRB spre ștrand, Grădina Publică, Oborul de vite, Lacul „Prodana”, maluile Pârâului „Valea Seacă”, Padurea „11 Iunie”, capătul străzii Alexandru Vlahuță, nalurile Râului Bârlad, și altele. Activitatea propriu-zisă s-a desfășurat în intervalul 9:30 – 12:00. Începând cu ora 12:00, mașinile  Companiei de Utilitati Publice Bârlad au ridicat, din toate spațiile în care s-a acționat, sacii cu deșeuri strânși de către voluntari, respectiv o cantitate totală de 25 tone.

De organizarea la nivelul municipiului s-a ocupat Serviciul de Gospodarie din cadrul Primariei Bârlad, cu sprijinul lui Alexandru-Florin Rotaru, din partea echipei „Let`s Do It, Romania”.

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a participat și el la acțiune,  alături de un grup de angajați ai Detașamentului de Jandarmi Bârlad. El s-a arătat mai mult decât mulțumit de rezultatele acțiunii, dar mai ales de implicarea de care au dat dovadă voluntarii din Bârlad.

„Țin să îi felicit pe toți voluntarii care au participat la această acțiune, fie că vorbim de elevi, sau angajați ai unor instituții de stat, pentru sprititul civic de care au dat dovadă, pentru implicarea energică și pentru exemplul pe care l-au dat. Aceste lucruri demonstrează că mesajul transmis a fost pe deplin înteles, și anume că numai având mare grijă de natură putem să ne asigurăm, tuturor, un viitor sănătos. Ori, viitorul nostru este o responsabilitate pe care trebuie să o transformăm cât mai repede în obligație”, a spus primarul Dumitru Boroș.

De asemenea, la activitate au mai luat parte și viceprimarul Bârladului, Roxana Miron-Feraru, zeci de cadre didactice din localitate, precum și funcționari publici. Organizatorii au ținut să remarce contribuția la această acțiune pe care au avut-o voluntarii Centrului de Informare Turistică Bârlad, precum și conducerea operatorului unic de transport public local, care a pus la dispoziție mijloacele de transport necesare trasportului participanților spre zonele care au fost igienizate.

Reamintim că, la nivel internațional, 150 de țări s-au unit în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day – „Ziua Globală a Curățeniei”, pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. „Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari iar acum este parte din comunitatea internațională „Let`s Do It, World!”.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad