Iulie 30, 2018

Anunt de presa incepere proiect

 

 

 

Noiembrie 15, 2017

Primăria Municipiului Bârlad a demarat proiectul de strângere de date și informașii cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020.

Avem rugămintea ca în urmatoarele 15-20 de minute să răspundeti obiectiv la întrebările de mai jos și să contribuiți activ la elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Barlad.

Click >AICI<

August 30, 2017

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale

HOTARAREA NR.170 DIN 08-12-2016 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă pe teritoriul Municipiului Bârlad prin acordarea de reduceri la plata impozitelor și taxelor locale.

ANUNȚ PUBLIC – În atenția celor cu documente de identitate expirate sau în curs de expirare.

2

Octombrie

anunt-program-SPCLEP-Bd1

ANUNT COLECTIV

28

Septembrie

NUNTA DE AUR 2018

28

Septembrie

 

 

 

INFORMARE PUBLICA 17 SEPTEMBRIE 2018

17

Septembrie

ZIUA DE CURĂŢENIE NAŢIONALĂ – „Let`s Do It, Romania!”

17

Septembrie

 

logo

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Comunicat de presă 17.09.2018

 

Bârladul, fruntaș la nivel județean de „Ziua Națională și Globală a Curățeniei”

 

Sâmbătă, 15 septembrie, cu ocazia marcării Zilei de Curățenie Națională și Globală „Let`s Do It, Romania!”, Bârladul a participat la acțiune cu un număr record de voluntari (1.489), care au colectat 3.094 saci, însumând aproximativ 25 tone de deșeuri, din peste 17 zone din jurul municipiului Bârlad.

Astfel, din toate orașele județului Vaslui, mobilizarea cea mai bună în ce privește numărul de voluntari și implicit cantitatea de deșeuri colectate a fost în municipiul Bârlad. Mobilizarea a fost posibilă cu sprijinul personalului din unitățile militare din Garnizoana Bârlad, Detașamentul de Pompieri Bârlad, Detaăamentul de Jandarmi Bârlad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, Ocolul Silvic Bârlad, Asociația „Myosotis” România, BiblioVoluntarii de la Biblioteca „Stroe Belloescu”, Asociația „Bună ziua, copii din Romania!”, Asociația Astronomică „Sirius”, Grupul Tineri Ortodocși „Sf. Ecaterina”, „Biker Boys”, dar și al unităților de învățământ: Colegiul Național „Ghe. Roșca Codreanu”, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „V. Pârvan”, Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Școala Gimnazială „Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „Principesa Elena Bibescu”, Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, Școala Gimnazială de arte „N.N.Tonitza”, Grădinița cu P.P. nr. 2. Totodată, la activitate au mai luat parte și alte grupuri informale, precum și participanți individuali. Zonele care au fost curățate de deșeuri au fost: Centrul de Afaceri „Tutova”, Parcul „Mihai Eminescu” și în jurul liceului, Cartier „Deal II” – poligon, zona Cimitir „Eternitatea”, pădurea IRB spre ștrand, Grădina Publică, Oborul de vite, Lacul „Prodana”, maluile Pârâului „Valea Seacă”, Padurea „11 Iunie”, capătul străzii Alexandru Vlahuță, nalurile Râului Bârlad, și altele. Activitatea propriu-zisă s-a desfășurat în intervalul 9:30 – 12:00. Începând cu ora 12:00, mașinile  Companiei de Utilitati Publice Bârlad au ridicat, din toate spațiile în care s-a acționat, sacii cu deșeuri strânși de către voluntari, respectiv o cantitate totală de 25 tone.

De organizarea la nivelul municipiului s-a ocupat Serviciul de Gospodarie din cadrul Primariei Bârlad, cu sprijinul lui Alexandru-Florin Rotaru, din partea echipei „Let`s Do It, Romania”.

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a participat și el la acțiune,  alături de un grup de angajați ai Detașamentului de Jandarmi Bârlad. El s-a arătat mai mult decât mulțumit de rezultatele acțiunii, dar mai ales de implicarea de care au dat dovadă voluntarii din Bârlad.

„Țin să îi felicit pe toți voluntarii care au participat la această acțiune, fie că vorbim de elevi, sau angajați ai unor instituții de stat, pentru sprititul civic de care au dat dovadă, pentru implicarea energică și pentru exemplul pe care l-au dat. Aceste lucruri demonstrează că mesajul transmis a fost pe deplin înteles, și anume că numai având mare grijă de natură putem să ne asigurăm, tuturor, un viitor sănătos. Ori, viitorul nostru este o responsabilitate pe care trebuie să o transformăm cât mai repede în obligație”, a spus primarul Dumitru Boroș.

De asemenea, la activitate au mai luat parte și viceprimarul Bârladului, Roxana Miron-Feraru, zeci de cadre didactice din localitate, precum și funcționari publici. Organizatorii au ținut să remarce contribuția la această acțiune pe care au avut-o voluntarii Centrului de Informare Turistică Bârlad, precum și conducerea operatorului unic de transport public local, care a pus la dispoziție mijloacele de transport necesare trasportului participanților spre zonele care au fost igienizate.

Reamintim că, la nivel internațional, 150 de țări s-au unit în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day – „Ziua Globală a Curățeniei”, pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. „Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari iar acum este parte din comunitatea internațională „Let`s Do It, World!”.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

Certificate de urbanism emise in perioada ianuarie – iunie 2018 ”

28

August

REZULTATUL SELECȚIEI DOSARELOR

21

August

locala barlad

REZULTATUL  SELECȚIEI DOSARELOR  la Concursul  de recrutare privind ocuparea  unui număr de două funcții publice  de execuție  vacante de, polițist local  clasa a III-a  grad profesional principal, în cadrul Biroului de Ordine și Liniște Publică și Pază a Bunurilor, Politia Locala Barlad.

              Având în vedere art. 40 alin. 1 lit. a și art. 50 alin 2 din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 privind organizarea și dezvoltare a carierei funcționarilor publici, modificată și completată ulterior, comisia de concurs comunică următoarele rezultate ale selecției dosarelor de înscriere:

Nr.Crt. NUMELE SI PRENUMELE HOTARAREA COMISIEI MOTIVUL RESPINGERII DOSARULUI
ROTARU MARIAN ADMIS -
COSTIN COSMIN ADMIS -
CEAPĂ IULIAN ADMIS -
GÂLCĂ BOGDAN-IONUȚ ADMIS -
CONSTANDACHE ALEXANDRU DAN ADMIS -
FLOREA PETRU – CEZAR ADMIS -
DUMITRIU COSTEL ADMIS -

 

 • Candidații declarați admiși vor susține proba scrisă în data de 27.08.2018 ora 10.00 în sediul Politiei Locale Bârlad din str. George Enescu nr. 4, bl. G2 ;
 • Candidații nemulțumiți de rezultatele obținute , pot formula contestații în termen de 24 de ore de la afișare, conform art. 63 din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, modificată și completată ulterior, care se depune la secretarul comisiei de soluționare a contestațiilor

 

 • Afișat astăzi 21.08.2018

                                                                    Secretar,

Rîpan Ștefan Sergiu, insp. Poliția Locală Bârlad

COMUNICAT DE PRESA

13

August

                                                                  

logo

 

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Comunicat de presă 13.08.2018

 

Astăzi, 13 august, 2018, Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad, și-a prezentat, în prezența Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BORȘ,  Raportul de activitate pentru primele șase luni ale acestui an. Documentul, care a fost adus și la cunoștința personalului care activează la Poliția Locală, urmează a fi prezentat și membrilor Consiliului Local Municipal Bârlad.

Directorul executiv al uneia dintre cele mai importante instituții din subordinea Primarului a punctat, în detaliu, principalele activități desfășurate în prima jumătate a acestui an, pe care le-a comparat cu rezultatele similare din aceeași perioadă de referință a anului trecut. Vasile Chelaru a menționat, în plus, că, în unele situații, comparațiile cu activitatea Poliției Locale din prima jumătate a anului 2017 nu s-au putut realiza întrucât nu s-au găsit evidențe în acest sens, motiv pentru care activitatea a fost analizată raportat la toate cele 12 luni ale anului precedent.

„Au fost cazuri și situații în care nu am putut să ne raportăm la primele șase luni ale anului 2017 întrucât, la finele anului trecut, când am preluat conducerea Poliției Locale, nu am găsit o astfel de evidență. Și atunci ne-am raportat la tot anul 2017. Însă, după cum se observă, activitatea instituției pe care acum o coordonez a cunoscut o creștere evidentă, ca urmare a intensificării acțiunilor pe care le-am întreprins, în baza planului de acțiuni pe care mi l-am asumat și care a fost aprobat de Consiliul Local. Datele statistice, cu plusuri și minusuri, vor putea fi analizate de orice cetățean, în interesul căruia acționăm”, a spus Vasile Chelaru, directorul executiv al Poliției Locale.

Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, a apreciat că datele care reies din raportul de activitate prezentat, într-o primă etapă, ieri, au rolul de a demonstra, încă o dată, importanța vitală a acestei instituții în viața cotidiană locală.

„Poate s-a observat că între Primăria Bârlad și Poliția Locală există o legătură foarte strânsă, fiindcă vorbim despre o instituție vitală pentru oraș, dar în același timp și vlăguită din cauza lipsei de personal. Din raportul domnului director am observat, ca fiecare dintre dumneavoastră, că sunt și au fost mereu probleme peste tot, însă care nu s-au putut soluționa la timp pentru simplul motiv că noi avem jumătate din efectivele de polițiști dislocate la activități de pază și securitate. Cu taote acestea, fără a emite remarci gratuite, vreau să spun că cetățenii orașului spun că deja activitatea Poliției Locale este altfel. Însă, ceea ce vreau să știți este faptul că doar atunci când fiecare dintre dumneavoastră, cei din această structură, vă veți bucura de respectul cetățeanului, atunci se va bucura de respect și instituția în întregul ei. Dacă vrem să avem pretenția ca orașul nostru să fie sigur, atunci fiecare în parte trebuie să vă asigurați că vă faceți treaba cu responsabilitate și eficient. Ținta noastră, a tuturor, este să ne asigurăm că se respectă legea din fașă. Adică mai bine să prevenim decât să acționăm cu sancțiuni. Deci, să intensificăm acțiunile de prevenire! Poliția Locală va avea întotdeauna sprijinul Primăriei și al meu, pentru că trebuie să ajungă acolo unde îi este locul: la respectul cetățeanului”, a spus primarul DUMITRU BOROȘ.

 

                              Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

LISTA DEBITELOR PERSOANE FIZICE CARE INREGISTREAZA OBLIGATII FISCALE LA BUGETUL LOCAL MAI MARI DE 1500 LEI

13

August

COMUNICAT DE PRESA DELGAZ GRID

13

August

Mâine, 14 august, alimentarea cu gaze naturale va fi sistată la consumatori de pe mai multe străzi din mun. Bârlad

 

 

Delgaz Grid informează că, în scopul efectuării de lucrări specifice la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, este nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale mâine, 14 august, începând cu ora 09.00, la consumatori din municipiul Bârlad, străzile:

 

 • Epureanu (parţial);
 • Alexandru cel Bun;
 • Zimbrului;
 • Ion Buzdugan;
 • Toma Chiricuţă;
 • Pictor Adamiu;
 • Vasile Voiculescu;
 • George Tutoveanu;
 • Roşca Codreanu;
 • Lăcrămioarei;
 • Panseluţei;
 • Gladiolelor;
 • Garofiţei.

 

Reluarea serviciului de distribuţie se va efectua treptat, cel mai probabil începând cu ora 14.00.

 

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

 

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

 

0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau  265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

 

Delgaz Grid regretă disconfortul creat prin întreruperea distribuţiei gazelor naturale şi mulţumeşte consumatorilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat în finalizarea acestor lucrări.